Śledzie z cebulą

m7
Śledzie z cebulą

0

0 / 0

Śledzie z cebulą

9

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg śledź solony

1 szczyp. gorczyca

1 łyżecz. sól

1 szkl. ocet

4 szkl. woda

8 szt. ziele angielskie

4 szt. liść laurowy

3 szt. cebula

2 łyżka cukier

Przygotowanie


1

śledzie wypłukać pod zimną wodą, odcedzić

2

zalewa: ocet, woda, sól, cukier, ziele, liście, gorczyca, cebula, zagotować chwilkę wystudzić

3

zalać śledzie w garnku zostawić na 24 godziny w chłodnym miejscu

4

wyciągamy z zalewy

5

kroimy cebulę w plastry (piórka) posolić 3 łyżki cukru skropić cytryną wymieszać

6

układać warstwami

Wartości odżywcze na porcję


Energia

493

kcal

Białka

41

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły