Śledzie z cebulą

m7
Śledzie z cebulą

Średnia 0 / 0

Oceń!

Śledzie z cebulą

9

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg śledź solony

1 szczyp. gorczyca

1 łyżecz. sól

1 szkl. ocet

4 szkl. woda

8 szt. ziele angielskie

4 szt. liść laurowy

3 szt. cebula

2 łyżka cukier

Przygotowanie


śledzie wypłukać pod zimną wodą, odcedzić

zalewa: ocet, woda, sól, cukier, ziele, liście, gorczyca, cebula, zagotować chwilkę wystudzić

zalać śledzie w garnku zostawić na 24 godziny w chłodnym miejscu

wyciągamy z zalewy

kroimy cebulę w plastry (piórka) posolić 3 łyżki cukru skropić cytryną wymieszać

układać warstwami

Wartości odżywcze na porcję


Energia

493

kcal

Białka

41

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły