Śledzie z cebulą
m7
Śledzie z cebulą
Wartości odżywcze na porcję
Energia
493
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Śledzie z cebulą
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg śledź solony
1 szczyp. gorczyca
1 łyżecz. sól
1 szkl. ocet
4 szkl. woda
8 szt. ziele angielskie
4 szt. liść laurowy
3 szt. cebula
2 łyżka cukier
Przygotowanie
śledzie wypłukać pod zimną wodą, odcedzić
zalewa: ocet, woda, sól, cukier, ziele, liście, gorczyca, cebula, zagotować chwilkę wystudzić
zalać śledzie w garnku zostawić na 24 godziny w chłodnym miejscu
wyciągamy z zalewy
kroimy cebulę w plastry (piórka) posolić 3 łyżki cukru skropić cytryną wymieszać
układać warstwami
Wartości odżywcze na porcję
Energia
493
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.