Śledzie z cebulą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śledzie z cebulą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976551018.jpeg&w=3840&q=75)
Śledzie z cebulą
0
0 / 0
Śledzie z cebulą
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg śledź solony
1 szczyp. gorczyca
1 łyżecz. sól
1 szkl. ocet
4 szkl. woda
8 szt. ziele angielskie
4 szt. liść laurowy
3 szt. cebula
2 łyżka cukier
Przygotowanie
1
śledzie wypłukać pod zimną wodą, odcedzić
2
zalewa: ocet, woda, sól, cukier, ziele, liście, gorczyca, cebula, zagotować chwilkę wystudzić
3
zalać śledzie w garnku zostawić na 24 godziny w chłodnym miejscu
4
wyciągamy z zalewy
5
kroimy cebulę w plastry (piórka) posolić 3 łyżki cukru skropić cytryną wymieszać
6
układać warstwami