Śledzie z bazylią

m7
Śledzie z bazylią

0

0 / 0

Co tu wiele pisać - są po prostu przepyszne i łatwe do przygotowania.

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg płaty śledziowe

1 kg cebula

1 szczyp. bazylia

1 łyżecz. maggi

0.50 szkl. mleko

1 łyżka ocet

1 łyżka olej

Przygotowanie


1

Śledzie przelać wodą i zostawić na godzinę w wodzie z mlekiem. Cebulę pokroić, zagotować, odcedzić i zostawić do wystygnięcia.

2

Śledzie opłukać zimną woą. Układamy warstwowo i kolejno polewamy każdą warstwę olejem, octem, maggi, posypujemy bazylią i okładamy cebulą. Na wierzchu dodatkowo na cebulę Wszystkie składniki. Wstawiamy do lodówki na 24 godziny

Wartości odżywcze na porcję


Energia

271

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły