Śledzie z bazylią
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śledzie z bazylią](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974693105.jpeg&w=3840&q=75)
Co tu wiele pisać - są po prostu przepyszne i łatwe do przygotowania.
0
0 / 0
Co tu wiele pisać - są po prostu przepyszne i łatwe do przygotowania.
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg płaty śledziowe
1 kg cebula
1 szczyp. bazylia
1 łyżecz. maggi
0.50 szkl. mleko
1 łyżka ocet
1 łyżka olej
Przygotowanie
1
Śledzie przelać wodą i zostawić na godzinę w wodzie z mlekiem. Cebulę pokroić, zagotować, odcedzić i zostawić do wystygnięcia.
2
Śledzie opłukać zimną woą. Układamy warstwowo i kolejno polewamy każdą warstwę olejem, octem, maggi, posypujemy bazylią i okładamy cebulą. Na wierzchu dodatkowo na cebulę Wszystkie składniki. Wstawiamy do lodówki na 24 godziny