Śledzie z bazylią
m7
Co tu wiele pisać - są po prostu przepyszne i łatwe do przygotowania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
271
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Co tu wiele pisać - są po prostu przepyszne i łatwe do przygotowania.
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg płaty śledziowe
1 kg cebula
1 szczyp. bazylia
1 łyżecz. maggi
0.50 szkl. mleko
1 łyżka ocet
1 łyżka olej
Przygotowanie
Śledzie przelać wodą i zostawić na godzinę w wodzie z mlekiem. Cebulę pokroić, zagotować, odcedzić i zostawić do wystygnięcia.
Śledzie opłukać zimną woą. Układamy warstwowo i kolejno polewamy każdą warstwę olejem, octem, maggi, posypujemy bazylią i okładamy cebulą. Na wierzchu dodatkowo na cebulę Wszystkie składniki. Wstawiamy do lodówki na 24 godziny
Wartości odżywcze na porcję
Energia
271
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.