Śledzie węża
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śledzie węża](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975975736.jpeg&w=3840&q=75)
śledzie w ten sposób robi się i szybko i wolno. Samo przyrządzenie to około 15 minut, ale muszą leżakować najlepiej całą noc w lodówce w zamkniętym słoiku.
0
0 / 0
śledzie w ten sposób robi się i szybko i wolno. Samo przyrządzenie to około 15 minut, ale muszą leżakować najlepiej całą noc w lodówce w zamkniętym słoiku.
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g śledź w oleju
0.50 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
3 szt. ziarno jałowca
2 łyżka musztarda dijon
2 łyżka cukier
Przygotowanie
1
śledzie odmoczyć jeśli są za słone i pokroić w dzwonki.
2
wymieszać olej, musztardę, cukier, połączyć ze śledziami w słoiku.
3
dodać ziarna jałowca, wstrząsnąć i zamknąć.
4
pozostawić w lodówce najlepiej na całą noc.