2

Składniki

1 Kilogram
Płaty śledziowe
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
2 Litry
woda
0.5 Szklanki
ocet
3 Sztuki
cebula
2 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wymoczone śledzie kroimy na małe kawałki.
  2. Przygotowujemy zalewę:
  3. Do garnka z wrzącą wodą i octem wrzucamy pokrojoną w krążki cebulę.
  4. Gotujemy.
  5. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie.
  6. Doprawiamy solą i cukrem do smaku.
  7. Gotową zalewę odstawiamy do wystygnięcia.
  8. Na koniec zalewamy śledzie zimną zalewą.

Opis

Smaczne.

Podobne przepisy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Nowoczesny rosół drobiowy z dodatkiem karmelizowanych rzodki...

Przepis
Średni Do 3 godz
Nowoczesny rosół drobiowy z dodatkiem karmelizowanych rzodkiewek

Schab z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!