Example thumb
2

Składniki

1 Kilogram
Płaty śledziowe
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
2 Litry
woda
0.5 Szklanki
ocet
3 Sztuki
cebula
2 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wymoczone śledzie kroimy na małe kawałki.
  2. Przygotowujemy zalewę:
  3. Do garnka z wrzącą wodą i octem wrzucamy pokrojoną w krążki cebulę.
  4. Gotujemy.
  5. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie.
  6. Doprawiamy solą i cukrem do smaku.
  7. Gotową zalewę odstawiamy do wystygnięcia.
  8. Na koniec zalewamy śledzie zimną zalewą.

Opis

Smaczne.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!