2

Składniki

1 Kilogram
Płaty śledziowe
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
2 Litry
woda
0.5 Szklanki
ocet
3 Sztuki
cebula
2 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wymoczone śledzie kroimy na małe kawałki.
  2. Przygotowujemy zalewę:
  3. Do garnka z wrzącą wodą i octem wrzucamy pokrojoną w krążki cebulę.
  4. Gotujemy.
  5. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie.
  6. Doprawiamy solą i cukrem do smaku.
  7. Gotową zalewę odstawiamy do wystygnięcia.
  8. Na koniec zalewamy śledzie zimną zalewą.

Opis

Smaczne.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min.

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz.

Wieprzowina ze śliwkami

Średni Do 3 godz.

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz.

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz.

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz.

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!