2

Składniki

1 Kilogram
Płaty śledziowe
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
2 Litry
woda
0.5 Szklanki
ocet
3 Sztuki
cebula
2 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wymoczone śledzie kroimy na małe kawałki.
  2. Przygotowujemy zalewę:
  3. Do garnka z wrzącą wodą i octem wrzucamy pokrojoną w krążki cebulę.
  4. Gotujemy.
  5. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie.
  6. Doprawiamy solą i cukrem do smaku.
  7. Gotową zalewę odstawiamy do wystygnięcia.
  8. Na koniec zalewamy śledzie zimną zalewą.

Opis

Smaczne.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Łazankowe trendy

Średni Do 40 min
Łazankowe trendy

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Wieprzowina ze śliwkami

Średni Do 3 godz
Wieprzowina ze śliwkami

Indycze golonki duszone z cebulą

Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!