Śledzie w zalewie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śledzie w zalewie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1713-1702057594205.jpeg&w=3840&q=75)
Wyśmienita zakąska.
1
5 / 1
Wyśmienita zakąska.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
8 łyżecz. cukier
1 l woda
1 szkl. ocet
5 szt. goździki
6 szt. ziele angielskie
3 szt. cebula
10 szt. płaty śledziowe
Przygotowanie
1
Cebulę pokroić w krążki.
2
Wrzucić ją do garnka z litrem wody.
3
Następnie dodać ocet, ziele angielskie, goździki, cukier, pokrojone na kawałki śledzie.
4
Zagotować.
5
Odstawić do wystygnięcia.
6
Podawać na zimno.