Śledzie w zalewie

m7
Śledzie w zalewie

Średnia 5 / 1

Oceń!

Wyśmienita zakąska.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

8 łyżecz. cukier

1 l woda

1 szkl. ocet

5 szt. goździki

6 szt. ziele angielskie

3 szt. cebula

10 szt. płaty śledziowe

Przygotowanie


Cebulę pokroić w krążki.

Wrzucić ją do garnka z litrem wody.

Następnie dodać ocet, ziele angielskie, goździki, cukier, pokrojone na kawałki śledzie.

Zagotować.

Odstawić do wystygnięcia.

Podawać na zimno.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

395

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły