Śledzie w sosie śmietanowym
m7
Oto mój sposób na śledzie w śmietanie
Wartości odżywcze na porcję
Energia
224
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Oto mój sposób na śledzie w śmietanie
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
200 śmietana 12%
1 łyżecz. pieprz
5 szt. filety śledziowe
2 szt. jabłka
2 szt. papryka czerwona konserwowa
2 szt. cebula
3 szt. ogórek konserwowy
2 łyżka sok z cytryny
0.50 szt. nać pietruszki
Przygotowanie
Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie( około 3 godzin) odlać wodę i pokroić na 3-4 cm kawałki. Do salaterki wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, ogórki, paprykę oraz jabłko. Dodać drobno posiekaną pietruszkę. Popieprzyć i wymieszać. Dorzucić śledzie i odstawić na pół godziny do lodówki. Po tym czasie zalać śmietaną wymieszaną z sokiem z cytryny. Są tak dobre, że zanim zdążyłam zrobić zdjęcie moje dzieci prawie już wszytko zjadły:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
224
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.