Śledzie w sosie śmietanowym

m7
Śledzie w sosie śmietanowym

0

0 / 0

Oto mój sposób na śledzie w śmietanie

9

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 śmietana 12%

1 łyżeczka pieprz

5 szt. filety śledziowe

2 szt. jabłka

2 szt. papryka czerwona konserwowa

2 szt. cebula

3 szt. ogórek konserwowy

2 łyżka sok z cytryny

0.50 szt. nać pietruszki

Przygotowanie


1

Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie( około 3 godzin) odlać wodę i pokroić na 3-4 cm kawałki. Do salaterki wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, ogórki, paprykę oraz jabłko. Dodać drobno posiekaną pietruszkę. Popieprzyć i wymieszać. Dorzucić śledzie i odstawić na pół godziny do lodówki. Po tym czasie zalać śmietaną wymieszaną z sokiem z cytryny. Są tak dobre, że zanim zdążyłam zrobić zdjęcie moje dzieci prawie już wszytko zjadły:)

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły