Śledzie w sosie śmietanowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śledzie w sosie śmietanowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974104884.jpeg&w=3840&q=75)
Oto mój sposób na śledzie w śmietanie
0
0 / 0
Oto mój sposób na śledzie w śmietanie
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
200 śmietana 12%
1 łyżecz. pieprz
5 szt. filety śledziowe
2 szt. jabłka
2 szt. papryka czerwona konserwowa
2 szt. cebula
3 szt. ogórek konserwowy
2 łyżka sok z cytryny
0.50 szt. nać pietruszki
Przygotowanie
1
Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie( około 3 godzin) odlać wodę i pokroić na 3-4 cm kawałki. Do salaterki wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, ogórki, paprykę oraz jabłko. Dodać drobno posiekaną pietruszkę. Popieprzyć i wymieszać. Dorzucić śledzie i odstawić na pół godziny do lodówki. Po tym czasie zalać śmietaną wymieszaną z sokiem z cytryny. Są tak dobre, że zanim zdążyłam zrobić zdjęcie moje dzieci prawie już wszytko zjadły:)