Śledzie w sosie pomidorowym

maspexdigital
Śledzie w sosie pomidorowym

0

3.3 / 3

Co powiesz na tradycyjne śledzie w smacznym sosie pomidorowym? To idealna przekąska na każdą imprezę, która spowoduje zadowolenie wszystkich gości. Palce lizać!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

3 łyżka olej rzepakowy

1 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

1 szt. marchewka

2 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. cukier

500 g filety śledziowe matias

500 g przecier pomidorowy łowicz

Przygotowanie


1

Cebulę kroimy w piórka, paprykę w drobne paseczki, a marchewkę ścieramy na tarce, na dużych oczkach. Wraz z liściem laurowym i zielem angielskim podsmażamy je na oleju, aż cebula się zeszkli, a reszta warzyw zmięknie.

2

Dodajemy przecier pomidorowy Łowicz, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem i dusimy 5 minut. Odstawiamy do przestudzenia.

3

Filety śledziowe kroimy w 4-5 cm kawałki. Mieszamy je z wystudzonym sosem i podajemy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

175

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły