Śledzie w śmietanie
m7
Śledzie w śmietanie
Wartości odżywcze na porcję
Energia
790
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
56
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Śledzie w śmietanie
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
400 g śmietana
4 szt. śledź w zalewie
1 szt. cebula
1 szt. jabłka
Przygotowanie
Cebulę i jabłko obrać, pokroić w cienkie półplasterki, ułożyć na sicie, przelać wrzątkiem.
Odstawić do wystygnięcia.
Śmietanę wymieszać z cebulą, jabłkami i przyprawami.
Na półmisku rozlać sos.
Śledzie zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką, ułożyć na talerzu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
790
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
56
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.