Śledzie w śmietanie

m7
Śledzie w śmietanie

1

0 / 0

Śledzie w śmietanie

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz

400 g śmietana

4 szt. śledź w zalewie

1 szt. cebula

1 szt. jabłka

Przygotowanie


1

Cebulę i jabłko obrać, pokroić w cienkie półplasterki, ułożyć na sicie, przelać wrzątkiem.

2

Odstawić do wystygnięcia.

3

Śmietanę wymieszać z cebulą, jabłkami i przyprawami.

4

Na półmisku rozlać sos.

5

Śledzie zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką, ułożyć na talerzu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

790

kcal

Białka

41

gram

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

56

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły