Śledzie w śmietanie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śledzie w śmietanie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977382314.jpeg&w=3840&q=75)
Śledzie w śmietanie
1
0 / 0
Śledzie w śmietanie
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
400 g śmietana
4 szt. śledź w zalewie
1 szt. cebula
1 szt. jabłka
Przygotowanie
1
Cebulę i jabłko obrać, pokroić w cienkie półplasterki, ułożyć na sicie, przelać wrzątkiem.
2
Odstawić do wystygnięcia.
3
Śmietanę wymieszać z cebulą, jabłkami i przyprawami.
4
Na półmisku rozlać sos.
5
Śledzie zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką, ułożyć na talerzu.