1

Składniki

2 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz
400 Gramów
śmietana
4 Sztuki
Śledź w zalewie
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
jabłka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę i jabłko obrać, pokroić w cienkie półplasterki, ułożyć na sicie, przelać wrzątkiem.
  2. Odstawić do wystygnięcia.
  3. Śmietanę wymieszać z cebulą, jabłkami i przyprawami.
  4. Na półmisku rozlać sos.
  5. Śledzie zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką, ułożyć na talerzu.

Opis

Śledzie w śmietanie

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!