Śledzie w pierzynce
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śledzie w pierzynce](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975567895.jpeg&w=3840&q=75)
Własny przepis.
1
0 / 0
Własny przepis.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 łyżecz. imbir
180 g śmietana 18%
5 szt. płaty śledziowe
1 szt. pomarańcza
1 szt. jabłko
Przygotowanie
1
4-5 płatów śledziowych wymoczyć, aby nie były za słone.
2
Pomarańcze obrać pokroić w kawałki i jabłko obrać zetrzeć na tarce w cieniutkie słupki.
3
Imbir zetrzeć.
4
Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną. Ułożyć śledzie na półmisku, przykryć pierzynką śmietankowo -owocową.
5
Posypać imbirem i udekorować. Smacznego.