Śledzie w pierzynce

m7
Śledzie w pierzynce

Średnia 0 / 0

Oceń!

Własny przepis.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 łyżecz. imbir

180 g śmietana 18%

5 szt. płaty śledziowe

1 szt. pomarańcza

1 szt. jabłko

Przygotowanie


4-5 płatów śledziowych wymoczyć, aby nie były za słone.

Pomarańcze obrać pokroić w kawałki i jabłko obrać zetrzeć na tarce w cieniutkie słupki.

Imbir zetrzeć.

Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną. Ułożyć śledzie na półmisku, przykryć pierzynką śmietankowo -owocową.

Posypać imbirem i udekorować. Smacznego.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

490

kcal

Białka

32

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły