Śledzie w pierzynce

m7
Śledzie w pierzynce

1

0 / 0

Własny przepis.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 łyżecz. imbir

180 g śmietana 18%

5 szt. płaty śledziowe

1 szt. pomarańcza

1 szt. jabłko

Przygotowanie


1

4-5 płatów śledziowych wymoczyć, aby nie były za słone.

2

Pomarańcze obrać pokroić w kawałki i jabłko obrać zetrzeć na tarce w cieniutkie słupki.

3

Imbir zetrzeć.

4

Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną. Ułożyć śledzie na półmisku, przykryć pierzynką śmietankowo -owocową.

5

Posypać imbirem i udekorować. Smacznego.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

490

kcal

Białka

32

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły