Śledzie w pierzynce
m7
Własny przepis.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
490
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Własny przepis.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 łyżecz. imbir
180 g śmietana 18%
5 szt. płaty śledziowe
1 szt. pomarańcza
1 szt. jabłko
Przygotowanie
4-5 płatów śledziowych wymoczyć, aby nie były za słone.
Pomarańcze obrać pokroić w kawałki i jabłko obrać zetrzeć na tarce w cieniutkie słupki.
Imbir zetrzeć.
Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną. Ułożyć śledzie na półmisku, przykryć pierzynką śmietankowo -owocową.
Posypać imbirem i udekorować. Smacznego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
490
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.