Śledzie w oleju 3
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śledzie w oleju 3](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974285551.jpeg&w=3840&q=75)
Kolejne śledziki w oleju......................
0
0 / 0
Kolejne śledziki w oleju......................
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
200 olej
8 szt. śledź matias
1 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
2 szt. pieczarki
0.50 łyżecz. pieprz kolorowy
Przygotowanie
1
Śledzie wymoczyć, następnie pokroić pod skosem na mniejsze kawałki.
2
Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce i trochę zmiękczyć wygniatając ręką.
3
Paprykę i pieczarki oczyścić, pokroić według uznania i dodać do śledzi razem z cebulą.
4
Posypać świeżo zmielonym pieprzem kolorowym, wymieszać i zalać olejem.
5
Odstawić na około 5 godzin, a najlepiej na noc do lodówki.