0

Składniki

200 Mililitrów
olej
8 Sztuk
Śledź matias
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Sztuki
pieczarki
0.5 Łyżeczki
pieprz kolorowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śledzie wymoczyć, następnie pokroić pod skosem na mniejsze kawałki.
  2. Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce i trochę zmiękczyć wygniatając ręką.
  3. Paprykę i pieczarki oczyścić, pokroić według uznania i dodać do śledzi razem z cebulą.
  4. Posypać świeżo zmielonym pieprzem kolorowym, wymieszać i zalać olejem.
  5. Odstawić na około 5 godzin, a najlepiej na noc do lodówki.

Opis

Kolejne śledziki w oleju......................

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!