Śledzie w ketchupie, z rodzynkami i cynamonem

kontakt_2
Śledzie w ketchupie, z rodzynkami i cynamonem

0

0 / 0

Śledź na słodko i w stylu świątecznym, o cynamonowo-rodzynkowym aromacie? Przetestuj śledzie w niecodziennej odsłonie i zaserwuj je na swoim stole. Rybny smak i ostre, cebulowe nuty zostały tu przełamane przez zastosowanie oryginalnych przypraw, suszonych owoców i łagodnego ketchupu.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. płaty śledziowe

1 szt. cebula

50 g rodzynki suszone

3 łyżka ketchup kotlin łagodny

2 łyżka olej

1 łyżka ocet jabłkowy

1 łyżeczka cukier

2 szcz. cynamon

Przygotowanie


1

Śledzie moczyć godzinę w zimnej wodzie, zmieniając wodę 2-3 razy.

2

Śledzie dokładnie osuszyć i pokroić na 3-4 cm kawałki.

3

Rodzynki zanurzyć we wrzątku.

4

Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju, kolejno dodać ketchup, cukier, cynamon i ocet.

5

Podsmażyć, ostudzić, a następnie wymieszać z rodzynkami i śledziami. Odstawić na noc do lodówki. Przed podaniem udekorować czerwonym pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły