0

Składniki

4 Sztuki
Płaty śledziowe
1 Sztuka
cebula
50 Gramów
Rodzynki suszone
3 Łyżki
ketchup Kotlin łagodny
2 Łyżki
olej
1 Łyżka
Ocet jabłkowy
1 Łyżeczka
cukier
2 Szczypty
cynamon
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śledzie moczyć godzinę w zimnej wodzie, zmieniając wodę 2-3 razy.
  2. Śledzie dokładnie osuszyć i pokroić na 3-4 cm kawałki.
  3. Rodzynki zanurzyć we wrzątku.
  4. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju, kolejno dodać ketchup, cukier, cynamon i ocet.
  5. Podsmażyć, ostudzić, a następnie wymieszać z rodzynkami i śledziami. Odstawić na noc do lodówki. Przed podaniem udekorować czerwonym pieprzem.

Opis

Śledź na słodko i w stylu świątecznym, o cynamonowo-rodzynkowym aromacie? Przetestuj śledzie w niecodziennej odsłonie i zaserwuj je na swoim stole. Rybny smak i ostre, cebulowe nuty zostały tu przełamane przez zastosowanie oryginalnych przypraw, suszonych owoców i łagodnego ketchupu.

Podobne przepisy

Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 40 min
Łazankowe trendy

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Mousaka z bakłażanem i ziemniakami w sosie beszamelowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Mousaka z bakłażanem i ziemniakami w sosie beszamelowym

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Golonka pieczona w kapuście

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Golonka pieczona w kapuście

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!