Śledzie w ketchupie, z rodzynkami i cynamonem
kontakt_2
0
0 / 0
Śledź na słodko i w stylu świątecznym, o cynamonowo-rodzynkowym aromacie? Przetestuj śledzie w niecodziennej odsłonie i zaserwuj je na swoim stole. Rybny smak i ostre, cebulowe nuty zostały tu przełamane przez zastosowanie oryginalnych przypraw, suszonych owoców i łagodnego ketchupu.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. płaty śledziowe
1 szt. cebula
50 g rodzynki suszone
3 łyżka ketchup kotlin łagodny
2 łyżka olej
1 łyżka ocet jabłkowy
1 łyżeczka cukier
2 szcz. cynamon
Przygotowanie
Śledzie moczyć godzinę w zimnej wodzie, zmieniając wodę 2-3 razy.
Śledzie dokładnie osuszyć i pokroić na 3-4 cm kawałki.
Rodzynki zanurzyć we wrzątku.
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju, kolejno dodać ketchup, cukier, cynamon i ocet.
Podsmażyć, ostudzić, a następnie wymieszać z rodzynkami i śledziami. Odstawić na noc do lodówki. Przed podaniem udekorować czerwonym pieprzem.