Śledzie w czerwonej cebulce

m7

śledziki
Wartości odżywcze na porcję
Energia
335
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
śledziki
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
7 porcji
Składniki
6 szt. płaty śledziowe
2 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
4 szt. cebula czerwona
3 łyżka rodzynki
3 łyżka woda
Przygotowanie
Płaty śledziowe moczymy dwa razy w wodzie.Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na oleju, gdy już będzie w miarę miękka dodajemy koncentrat pomidorowy i wodę, chwilkę dusimy ciągle mieszając. Zdejmujemy z palnika, dodajemy rodzynki. Lekko studzimy.Śledzie obsuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. W słoik układamy warstwę śledzi, warstwę cebuli - na przemian aż składniki się skończą.Śledzie najlepiej smakują po 2 dniach.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
335
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.