Śledzie w czerwonej cebulce
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śledzie w czerwonej cebulce](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973781052.jpeg&w=3840&q=75)
śledziki
0
0 / 0
śledziki
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
7 porcji
Składniki
6 szt. płaty śledziowe
2 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
4 szt. cebula czerwona
3 łyżka rodzynki
3 łyżka woda
Przygotowanie
1
Płaty śledziowe moczymy dwa razy w wodzie.Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na oleju, gdy już będzie w miarę miękka dodajemy koncentrat pomidorowy i wodę, chwilkę dusimy ciągle mieszając. Zdejmujemy z palnika, dodajemy rodzynki. Lekko studzimy.Śledzie obsuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. W słoik układamy warstwę śledzi, warstwę cebuli - na przemian aż składniki się skończą.Śledzie najlepiej smakują po 2 dniach.