Śledzie w czerwonej cebulce

m7
Śledzie w czerwonej cebulce

0

0 / 0

śledziki

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


7 porcji

Składniki

6 szt. płaty śledziowe

2 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

4 szt. cebula czerwona

3 łyżka rodzynki

3 łyżka woda

Przygotowanie


1

Płaty śledziowe moczymy dwa razy w wodzie.Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na oleju, gdy już będzie w miarę miękka dodajemy koncentrat pomidorowy i wodę, chwilkę dusimy ciągle mieszając. Zdejmujemy z palnika, dodajemy rodzynki. Lekko studzimy.Śledzie obsuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. W słoik układamy warstwę śledzi, warstwę cebuli - na przemian aż składniki się skończą.Śledzie najlepiej smakują po 2 dniach.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

335

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły