Śledzie w czerwonej cebulce
m7
śledziki
0
0 / 0
śledziki
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
7 porcji
Składniki
6 szt. płaty śledziowe
2 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
4 szt. cebula czerwona
3 łyżka rodzynki
3 łyżka woda
Przygotowanie
1
Płaty śledziowe moczymy dwa razy w wodzie.Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na oleju, gdy już będzie w miarę miękka dodajemy koncentrat pomidorowy i wodę, chwilkę dusimy ciągle mieszając. Zdejmujemy z palnika, dodajemy rodzynki. Lekko studzimy.Śledzie obsuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. W słoik układamy warstwę śledzi, warstwę cebuli - na przemian aż składniki się skończą.Śledzie najlepiej smakują po 2 dniach.