1

Składniki

2 Szczypty
sól
1 Szczypta
pieprz
0.25 Szklanki
olej
5 Sztuk
Śledź świeży
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Łyżki
mleko
4 Łyżki
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śledzie oczyścić, umyć, odfiletować, obsuszyć, posolić i skropić sokiem z cytryny.
  2. Żółtko, mleko i mąkę dokładnie rozmieszać.
  3. Dodać ubitą pianę.
  4. Ciasto powinno mieć konsystencję kwaśniej śmietany.
  5. Filety śledziowe maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.

Opis

Śledzie świeże smażone w cieście

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!