Example thumb
1

Składniki

2 Szczypty
sól
1 Szczypta
pieprz
0.25 Szklanki
olej
5 Sztuk
Śledź świeży
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Łyżki
mleko
4 Łyżki
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
sok z cytryny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Śledzie oczyścić, umyć, odfiletować, obsuszyć, posolić i skropić sokiem z cytryny.
  2. Żółtko, mleko i mąkę dokładnie rozmieszać.
  3. Dodać ubitą pianę.
  4. Ciasto powinno mieć konsystencję kwaśniej śmietany.
  5. Filety śledziowe maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.

Opis

Śledzie świeże smażone w cieście

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!