Śledzie świeże smażone w cieście

m7
Śledzie świeże smażone w cieście

1

3.7 / 3

Śledzie świeże smażone w cieście.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

0.25 szkl. olej

5 szt. śledź świeży

1 szt. jaja kurze całe

3 łyżka mleko

4 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Śledzie oczyścić, umyć, odfiletować, obsuszyć, posolić i skropić sokiem z cytryny.

2

Żółtko, mleko i mąkę dokładnie rozmieszać.

3

Dodać ubitą pianę.

4

Ciasto powinno mieć konsystencję kwaśniej śmietany.

5

Filety śledziowe maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

690

kcal

Białka

35

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

53

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły