Śledzie świeże smażone w cieście
m7
Śledzie świeże smażone w cieście.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
690
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
53
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
3.7 / 3
Śledzie świeże smażone w cieście.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.25 szkl. olej
5 szt. śledź świeży
1 szt. jaja kurze całe
3 łyżka mleko
4 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
Śledzie oczyścić, umyć, odfiletować, obsuszyć, posolić i skropić sokiem z cytryny.
Żółtko, mleko i mąkę dokładnie rozmieszać.
Dodać ubitą pianę.
Ciasto powinno mieć konsystencję kwaśniej śmietany.
Filety śledziowe maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
690
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
53
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.