Śledzie po balatońsku

m7
Śledzie po balatońsku

0

0 / 0

Przepis pochodzi z poradnika domowego - numer grudzień 1996r.

11

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. cebula

1 szt. cytryna

1 szt. nać pietruszki

4 łyżka majonez

3 łyżka groszek konserwowy

1 łyżka kapary

10 dag. śmietana kremówka

1 szczyp. cukier

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

10 szt. filety śledziowe matjas

Przygotowanie


1

śledzie płuczemy (zbyt słone krótko wymoczyć), osączamy na papierowym ręczniku, zwijamy w roladki i układamy na półmisku. śmietanę ubijamy, mieszamy z majonezem, groszkiem, posiekaną cebulą i kaparami, doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.

2

Obkładamy śledzie sosem i posypujemy posiekaną natką. Podajemy z pieczywem lub z ziemniakami z wody.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

267

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły