0

Składniki

1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
10 Sztuk
Filety śledziowe matjas
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
cytryna
1 Sztuka
nać pietruszki
4 Łyżki
majonez
3 Łyżki
Groszek konserwowy
1 Łyżka
kapary
10 Dekagramów
Śmietana kremówka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. śledzie płuczemy (zbyt słone krótko wymoczyć), osączamy na papierowym ręczniku, zwijamy w roladki i układamy na półmisku. śmietanę ubijamy, mieszamy z majonezem, groszkiem, posiekaną cebulą i kaparami, doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.
  2. Obkładamy śledzie sosem i posypujemy posiekaną natką. Podajemy z pieczywem lub z ziemniakami z wody.

Opis

Przepis pochodzi z poradnika domowego - numer grudzień 1996r.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!