Śledzie po balatońsku

m7
Śledzie po balatońsku

0

0 / 0

Przepis pochodzi z poradnika domowego - numer grudzień 1996r.

11

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. cebula

1 szt. cytryna

1 szt. nać pietruszki

4 łyżka majonez

3 łyżka groszek konserwowy

1 łyżka kapary

10 dek. śmietana kremówka

1 szcz. cukier

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

10 szt. filety śledziowe matjas

Przygotowanie


1

śledzie płuczemy (zbyt słone krótko wymoczyć), osączamy na papierowym ręczniku, zwijamy w roladki i układamy na półmisku. śmietanę ubijamy, mieszamy z majonezem, groszkiem, posiekaną cebulą i kaparami, doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.

2

Obkładamy śledzie sosem i posypujemy posiekaną natką. Podajemy z pieczywem lub z ziemniakami z wody.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły