Śledzie na żółto

m7
Śledzie na żółto

0

0 / 0

Śledzie w sosie musztardowym z dodatkiem kurkumy- aromatyczne i eleganckie.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

200 śmietana 22%

1 łyżeczka gorczyca

1 łyżeczka kurkuma

1 łyżeczka sok z cytryny

1 łyżeczka pieprz

4 szt. filety śledziowe

4 szt. jaja kurze całe

1 łyżka musztarda

1 łyżka sos sojowy

2 łyżka koper ogrodowy

Przygotowanie


1

Śledzie wymoczyć w wodzie( około 3 godzin). Ze śmietany przygotować sos: wymieszać śmietanę z łyżeczką musztardy, sosem sojowym, kremem z gorczycy i kurkumą. Doprawić pieprzem i sokiem z cytryny. Układać na talerzykach śledzie z jajkami pokrojonymi w ósemki, posypać posiekanym koperkiem i zalać sosem. Odłożyć do lodówki na ok. 30 minut, żeby smaki się połączyły i podawać. Smacznego.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły