Śledzie na żółto
m7
Śledzie w sosie musztardowym z dodatkiem kurkumy- aromatyczne i eleganckie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
177
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Śledzie w sosie musztardowym z dodatkiem kurkumy- aromatyczne i eleganckie.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
200 śmietana 22%
1 łyżecz. gorczyca
1 łyżecz. kurkuma
1 łyżecz. sok z cytryny
1 łyżecz. pieprz
4 szt. filety śledziowe
4 szt. jaja kurze całe
1 łyżka musztarda
1 łyżka sos sojowy
2 łyżka koper ogrodowy
Przygotowanie
Śledzie wymoczyć w wodzie( około 3 godzin). Ze śmietany przygotować sos: wymieszać śmietanę z łyżeczką musztardy, sosem sojowym, kremem z gorczycy i kurkumą. Doprawić pieprzem i sokiem z cytryny. Układać na talerzykach śledzie z jajkami pokrojonymi w ósemki, posypać posiekanym koperkiem i zalać sosem. Odłożyć do lodówki na ok. 30 minut, żeby smaki się połączyły i podawać. Smacznego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
177
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.