Śledzie marynowane z marchewką i curry
m7
Orientalny smak na polskim stole
0
0 / 0
Orientalny smak na polskim stole
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka curry
4 szt. marchew
3 szt. goździki
50 dek. śledź marynowany
Przygotowanie
1
Śledzie obrać ze skórki i pokroić w kostkę, albo w paski.
2
Marchew obrać, zetrzeć i poddusić na oleju (ma cały czas być wilgotna – nie można jej obsuszyć, ani tym bardziej przypalić). Dodać przyprawy i dusić na pół miękko.
3
Kiedy będzie gotowa, w słoiczku, albo w miseczce układać warstwami na przemian marchew i śledzie.
4
Odstawić na 1-2 dni, ale smaki szybko się przenikają.