Śledzie marynowane z marchewką i curry

m7

Orientalny smak na polskim stole
Wartości odżywcze na porcję
Energia
368
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Orientalny smak na polskim stole
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. curry
4 szt. marchew
3 szt. goździki
50 dag. śledź marynowany
Przygotowanie
Śledzie obrać ze skórki i pokroić w kostkę, albo w paski.
Marchew obrać, zetrzeć i poddusić na oleju (ma cały czas być wilgotna – nie można jej obsuszyć, ani tym bardziej przypalić). Dodać przyprawy i dusić na pół miękko.
Kiedy będzie gotowa, w słoiczku, albo w miseczce układać warstwami na przemian marchew i śledzie.
Odstawić na 1-2 dni, ale smaki szybko się przenikają.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
368
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.