Śledzie marynowane z marchewką i curry
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śledzie marynowane z marchewką i curry](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973118553.jpeg&w=3840&q=75)
Orientalny smak na polskim stole
0
0 / 0
Orientalny smak na polskim stole
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. curry
4 szt. marchew
3 szt. goździki
50 dag. śledź marynowany
Przygotowanie
1
Śledzie obrać ze skórki i pokroić w kostkę, albo w paski.
2
Marchew obrać, zetrzeć i poddusić na oleju (ma cały czas być wilgotna – nie można jej obsuszyć, ani tym bardziej przypalić). Dodać przyprawy i dusić na pół miękko.
3
Kiedy będzie gotowa, w słoiczku, albo w miseczce układać warstwami na przemian marchew i śledzie.
4
Odstawić na 1-2 dni, ale smaki szybko się przenikają.