Śledzie marynowane z marchewką i curry

m7
Śledzie marynowane z marchewką i curry

0

0 / 0

Orientalny smak na polskim stole

5

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. curry

4 szt. marchew

3 szt. goździki

50 dag. śledź marynowany

Przygotowanie


1

Śledzie obrać ze skórki i pokroić w kostkę, albo w paski.

2

Marchew obrać, zetrzeć i poddusić na oleju (ma cały czas być wilgotna – nie można jej obsuszyć, ani tym bardziej przypalić). Dodać przyprawy i dusić na pół miękko.

3

Kiedy będzie gotowa, w słoiczku, albo w miseczce układać warstwami na przemian marchew i śledzie.

4

Odstawić na 1-2 dni, ale smaki szybko się przenikają.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

368

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły