Śledzie marynowane z marchewką i curry

m7
Śledzie marynowane z marchewką i curry

0

0 / 0

Orientalny smak na polskim stole

5

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka curry

4 szt. marchew

3 szt. goździki

50 dek. śledź marynowany

Przygotowanie


1

Śledzie obrać ze skórki i pokroić w kostkę, albo w paski.

2

Marchew obrać, zetrzeć i poddusić na oleju (ma cały czas być wilgotna – nie można jej obsuszyć, ani tym bardziej przypalić). Dodać przyprawy i dusić na pół miękko.

3

Kiedy będzie gotowa, w słoiczku, albo w miseczce układać warstwami na przemian marchew i śledzie.

4

Odstawić na 1-2 dni, ale smaki szybko się przenikają.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły