Śledź z suszonymi pomidorami
Łowicz
Śledź z suszonymi pomidorami to doskonała kombinacja aromatu i smaku, która z pewnością przypadnie do gustu wszystkim fanom wyrazistych przekąsek. Połączenie śledzia z suszonymi pomidorami, cebulą, musztardą francuską, papryczką chili, cytryną, oregano i natką pietruszki idealnie sprawdzi się na Święta Bożego Narodzenia, przyjęcia rodzinne, imprezy lub wiele innych okazji. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
435
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Śledź z suszonymi pomidorami to doskonała kombinacja aromatu i smaku, która z pewnością przypadnie do gustu wszystkim fanom wyrazistych przekąsek. Połączenie śledzia z suszonymi pomidorami, cebulą, musztardą francuską, papryczką chili, cytryną, oregano i natką pietruszki idealnie sprawdzi się na Święta Bożego Narodzenia, przyjęcia rodzinne, imprezy lub wiele innych okazji. Życzymy smacznego!
10
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g płaty śledziowe w oleju
300 g suszone pomidory w oleju
1 szt. cebula biała
4 łyżka musztarda francuska
1 szt. papryczka chili
0.25 szt. cytryna
0.50 łyżecz. suszone oregano
1 pęcz. natka pietruszki
1 szczyp. pieprz i sól
1 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz
Przygotowanie
Śledzie odsączyć z oleju i pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę pokroić w pióra i dodać do śledzia.
Całość skropić sokiem z cytryny i dodać pokrojone w paski pomidory suszone.
Wymieszać z musztardą francuską, posiekaną papryczką chili, koncentratem pomidorowym i oregano. Doprawić świeżo mielonym pieprzem i opcjonalnie odrobiną soli.
Śledzie przełożyć do słoika lub pudełka z pokrywką i odstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny. Podawać z natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
435
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.