0

Składniki

0.25 Puszki
kukurydza konserwowa
1 Łyżeczka
musztarda
150 Gramów
kapusta pekińska
200 Gramów
Śledź matias
10 Sztuk
Suszone pomidory w zalewie
3 Łyżki
jogurt naturalny
1 Łyżka
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy, targamy na małe kawałki i układamy na talerzu.
  2. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Suszone pomidory także odcedzamy z zalewy i kroimy na małe kawałki.
  3. Płaty śledziowe również kroimy na niewielkie części. Wszystko układamy na kapuście pekińskiej.
  4. Przygotowujemy sos z jogurtu, majonezu i musztardy mieszając wszystkie trzy składniki bardzo dokładnie. Na koniec polewamy sosem danie, najlepiej tuż przed spożyciem. Smacznego!

Opis

Kompozycja ze śledziem w roli głównej powstała kiedy pojawił się niezapowiedziany gość :)

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami suszonymi i groszkiem

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sałatka z suszonymi pomidorami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z suszonymi pomidorami

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!