0

Składniki

0.25 Puszki
kukurydza konserwowa
1 Łyżeczka
musztarda
150 Gramów
kapusta pekińska
200 Gramów
Śledź matias
10 Sztuk
Suszone pomidory w zalewie
3 Łyżki
jogurt naturalny
1 Łyżka
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy, targamy na małe kawałki i układamy na talerzu.
  2. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Suszone pomidory także odcedzamy z zalewy i kroimy na małe kawałki.
  3. Płaty śledziowe również kroimy na niewielkie części. Wszystko układamy na kapuście pekińskiej.
  4. Przygotowujemy sos z jogurtu, majonezu i musztardy mieszając wszystkie trzy składniki bardzo dokładnie. Na koniec polewamy sosem danie, najlepiej tuż przed spożyciem. Smacznego!

Opis

Kompozycja ze śledziem w roli głównej powstała kiedy pojawił się niezapowiedziany gość :)

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami suszonymi i groszkiem

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Makaronowo-jogurtowa buzia z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaronowo-jogurtowa buzia z owocami

Paluszki z dipem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!