0

Składniki

0.25 Puszki
kukurydza konserwowa
1 Łyżeczka
musztarda
150 Gramów
kapusta pekińska
200 Gramów
Śledź matias
10 Sztuk
Suszone pomidory w zalewie
3 Łyżki
jogurt naturalny
1 Łyżka
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy, targamy na małe kawałki i układamy na talerzu.
  2. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Suszone pomidory także odcedzamy z zalewy i kroimy na małe kawałki.
  3. Płaty śledziowe również kroimy na niewielkie części. Wszystko układamy na kapuście pekińskiej.
  4. Przygotowujemy sos z jogurtu, majonezu i musztardy mieszając wszystkie trzy składniki bardzo dokładnie. Na koniec polewamy sosem danie, najlepiej tuż przed spożyciem. Smacznego!

Opis

Kompozycja ze śledziem w roli głównej powstała kiedy pojawił się niezapowiedziany gość :)

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Makaronowo-jogurtowa buzia z owocami

Łatwy Do 40 min
Makaronowo-jogurtowa buzia z owocami

Paluszki z dipem

Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!