Example thumb
0

Składniki

0.25 Puszki
kukurydza konserwowa
1 Łyżeczka
musztarda
150 Gramów
kapusta pekińska
200 Gramów
Śledź matias
10 Sztuk
Suszone pomidory w zalewie
3 Łyżki
jogurt naturalny
1 Łyżka
majonez
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy, targamy na małe kawałki i układamy na talerzu.
  2. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Suszone pomidory także odcedzamy z zalewy i kroimy na małe kawałki.
  3. Płaty śledziowe również kroimy na niewielkie części. Wszystko układamy na kapuście pekińskiej.
  4. Przygotowujemy sos z jogurtu, majonezu i musztardy mieszając wszystkie trzy składniki bardzo dokładnie. Na koniec polewamy sosem danie, najlepiej tuż przed spożyciem. Smacznego!

Opis

Kompozycja ze śledziem w roli głównej powstała kiedy pojawił się niezapowiedziany gość :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!