0

Składniki

0.25 Puszki
kukurydza konserwowa
1 Łyżeczka
musztarda
150 Gramów
kapusta pekińska
200 Gramów
Śledź matias
10 Sztuk
Suszone pomidory w zalewie
3 Łyżki
jogurt naturalny
1 Łyżka
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy, targamy na małe kawałki i układamy na talerzu.
  2. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Suszone pomidory także odcedzamy z zalewy i kroimy na małe kawałki.
  3. Płaty śledziowe również kroimy na niewielkie części. Wszystko układamy na kapuście pekińskiej.
  4. Przygotowujemy sos z jogurtu, majonezu i musztardy mieszając wszystkie trzy składniki bardzo dokładnie. Na koniec polewamy sosem danie, najlepiej tuż przed spożyciem. Smacznego!

Opis

Kompozycja ze śledziem w roli głównej powstała kiedy pojawił się niezapowiedziany gość :)

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Makaronowo-jogurtowa buzia z owocami

Łatwy Do 40 min.

Paluszki z dipem

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!