Śledź z gruszką i kaparami

m7

Pozornie zaskakujące połączenie a smak idealny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
179
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pozornie zaskakujące połączenie a smak idealny.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz zielony marynowany
50 g kapary
2 szt. filety śledziowe
1 szt. gruszka
1 szt. cebula czerwona
1 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka ocet balsamiczny
Przygotowanie
Śledzia( najlepiej matias w oleju) odsączyć z zalewy i jeśli jest bardzo słony moczyć w zimnej wodzie 30 minut. Następnie pokroić na niewielkie kawałki i wymieszać z pokrojoną drobno twardą gruszka, posiekaną cebulą i kaparami. Doprawić pieprzem, skropić octem balsamicznym oraz oliwą i odstawić do lodówki na dwie godziny. Smacznego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
179
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.