Śledź z gruszką i kaparami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śledź z gruszką i kaparami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975638394.jpeg&w=3840&q=75)
Pozornie zaskakujące połączenie a smak idealny.
0
0 / 0
Pozornie zaskakujące połączenie a smak idealny.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz zielony marynowany
50 g kapary
2 szt. filety śledziowe
1 szt. gruszka
1 szt. cebula czerwona
1 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka ocet balsamiczny
Przygotowanie
1
Śledzia( najlepiej matias w oleju) odsączyć z zalewy i jeśli jest bardzo słony moczyć w zimnej wodzie 30 minut. Następnie pokroić na niewielkie kawałki i wymieszać z pokrojoną drobno twardą gruszka, posiekaną cebulą i kaparami. Doprawić pieprzem, skropić octem balsamicznym oraz oliwą i odstawić do lodówki na dwie godziny. Smacznego.