Śledź z gruszką i kaparami

m7
Śledź z gruszką i kaparami

0

0 / 0

Pozornie zaskakujące połączenie a smak idealny.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz zielony marynowany

50 g kapary

2 szt. filety śledziowe

1 szt. gruszka

1 szt. cebula czerwona

1 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżka ocet balsamiczny

Przygotowanie


1

Śledzia( najlepiej matias w oleju) odsączyć z zalewy i jeśli jest bardzo słony moczyć w zimnej wodzie 30 minut. Następnie pokroić na niewielkie kawałki i wymieszać z pokrojoną drobno twardą gruszka, posiekaną cebulą i kaparami. Doprawić pieprzem, skropić octem balsamicznym oraz oliwą i odstawić do lodówki na dwie godziny. Smacznego.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły