0

Składniki

1 Szczypta
Pieprz zielony marynowany
50 Gramów
kapary
2 Sztuki
Filety śledziowe
1 Sztuka
gruszka
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Łyżka
oliwa z oliwek
1 Łyżka
ocet balsamiczny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śledzia( najlepiej matias w oleju) odsączyć z zalewy i jeśli jest bardzo słony moczyć w zimnej wodzie 30 minut. Następnie pokroić na niewielkie kawałki i wymieszać z pokrojoną drobno twardą gruszka, posiekaną cebulą i kaparami. Doprawić pieprzem, skropić octem balsamicznym oraz oliwą i odstawić do lodówki na dwie godziny. Smacznego.

Opis

Pozornie zaskakujące połączenie a smak idealny.

Podobne przepisy

Marynata do karkówki z grilla

Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Łatwy Do 40 min
Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!