Śledź z cebulką w sosie ketchupowym
kontakt_2
Wypróbuj smakowitą i oryginalną wariację na temat tradycyjnego śledzia w cebuli! Ta potrawa może posmakować nawet tym, którzy nie przepadają za śledziami – dzięki rekomendowanemu w przepisie sposobowi przygotowania ryby, możesz uzyskać delikatny smak potrawy i usunąć rybi zapach.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
154
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.9 / 7
Wypróbuj smakowitą i oryginalną wariację na temat tradycyjnego śledzia w cebuli! Ta potrawa może posmakować nawet tym, którzy nie przepadają za śledziami – dzięki rekomendowanemu w przepisie sposobowi przygotowania ryby, możesz uzyskać delikatny smak potrawy i usunąć rybi zapach.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
500 g płaty śledziowe
2 szt. cebula
2 łyżka cukier
3 łyżka ocet
2 szt. liście laurowe
1 łyżka olej słonecznikowy
8 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Śledzie namocz w wodzie lub mleku i zostaw na kilka godzin. Moczenie w mleku pozwoli pozbyć się rybnego zapachu i dużej ilości soli, śledzie będą bardziej delikatne. Jeśli jednak lubisz ich słonawy smak, zamocz je na 2 godziny w wodzie.
Cebulę pokrój w piórka i smaż na oleju, aż się zarumieni. Dodaj cukier, ocet i liście laurowe. Dokładnie wymieszaj i dolej ketchupu. Zalewę duś około 5 minut pod przykryciem.
Śledzie osusz układając na ręczniku papierowym i pokrój na średnie kawałki. Włóż do miski i zalej wystudzonym sosem. Delikatnie wymieszaj i wyłóż na półmisek. Potrawa gotowa!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
154
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.