0

Składniki

500 Gramów
Płaty śledziowe
2 Sztuki
cebula
2 Łyżki
cukier
3 Łyżki
ocet
2 Sztuki
Liście laurowe
1 Łyżka
olej słonecznikowy
8 Łyżek
ketchup Kotlin łagodny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śledzie namocz w wodzie lub mleku i zostaw na kilka godzin. Moczenie w mleku pozwoli pozbyć się rybnego zapachu i dużej ilości soli, śledzie będą bardziej delikatne. Jeśli jednak lubisz ich słonawy smak, zamocz je na 2 godziny w wodzie.
  2. Cebulę pokrój w piórka i smaż na oleju, aż się zarumieni. Dodaj cukier, ocet i liście laurowe. Dokładnie wymieszaj i dolej ketchupu. Zalewę duś około 5 minut pod przykryciem.
  3. Śledzie osusz układając na ręczniku papierowym i pokrój na średnie kawałki. Włóż do miski i zalej wystudzonym sosem. Delikatnie wymieszaj i wyłóż na półmisek. Potrawa gotowa!

Opis

Szukasz inspiracji na pysznego śledzia w sosie pomidorowym? 
 Mamy to! Pyszny śledź skąpany w ketchupie Kotlin z cebulką. 
 JEST WYBORNY!

Podobne przepisy

Węgierski langosz z serem i ketchupem

Przepis
Średni Do 1 godz
Węgierski langosz z serem i ketchupem

Śledzie w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Śledzie w occie

Śledzie w ketchupie, z rodzynkami i cynamonem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Śledzie w ketchupie, z rodzynkami i cynamonem

Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

Serowo-pieczarkowa zapiekanka z szynką i ziołami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Serowo-pieczarkowa zapiekanka z szynką i ziołami

Babeczki po męsku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!