Śledź w sosie jogurtowo – majonezowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śledź w sosie jogurtowo – majonezowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975125055.jpeg&w=3840&q=75)
Zamiast śledzia w śmietanie ;-)
2
0 / 0
Zamiast śledzia w śmietanie ;-)
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. nać pietruszki
1 szt. filety śledziowe
6 łyżka jogurt naturalny
3 łyżka majonez
0.50 szt. cebula
Przygotowanie
1
*1 op filetów śledziowych Matyjas
2
Filety śledziowe kroimy na mniejsze kawałki i łączymy z drobno posiekaną cebulą. Majonez mieszamy z jogurtem. Powstałym sosem zalewamy śledzie. Całość dekorujemy natką pietruszki.