Śledź w sosie jogurtowo – majonezowym

m7
Śledź w sosie jogurtowo – majonezowym

2

0 / 0

Zamiast śledzia w śmietanie ;-)

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. nać pietruszki

1 szt. filety śledziowe

6 łyżka jogurt naturalny

3 łyżka majonez

0.50 szt. cebula

Przygotowanie


1

*1 op filetów śledziowych Matyjas

2

Filety śledziowe kroimy na mniejsze kawałki i łączymy z drobno posiekaną cebulą. Majonez mieszamy z jogurtem. Powstałym sosem zalewamy śledzie. Całość dekorujemy natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

184

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły