Śledź w śmietanie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śledź w śmietanie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973993814.jpeg&w=3840&q=75)
śledziki w śmietanie z jabłkiem..........
0
0 / 0
śledziki w śmietanie z jabłkiem..........
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
200 śmietana 12%
4 szczyp. sól
3 szczyp. pieprz
500 g śledź matias
150 g szczypiorek
1 szt. jabłko
Przygotowanie
1
Śledzie wymoczyć, pokroić w paseczki i wrzucić do miski.
2
Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.
3
Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn i razem ze pokrojonym szczypiorkiem dodać do śledzi.
4
Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietanę i wymieszać.
5
Wstawić do lodówki na kilka godzin.