Śledź w śmietanie

m7
Śledź w śmietanie

0

0 / 0

śledziki w śmietanie z jabłkiem..........

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

200 śmietana 12%

4 szczyp. sól

3 szczyp. pieprz

500 g śledź matias

150 g szczypiorek

1 szt. jabłko

Przygotowanie


1

Śledzie wymoczyć, pokroić w paseczki i wrzucić do miski.

2

Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.

3

Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn i razem ze pokrojonym szczypiorkiem dodać do śledzi.

4

Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietanę i wymieszać.

5

Wstawić do lodówki na kilka godzin.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

220

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły