0

Składniki

200 Mililitrów
śmietana
4 Szczypty
pieprz
0.3 Łyżeczki
sól
500 Gramów
Śledź matias
1 Sztuka
szczypiorek
1 Sztuka
jabłko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śledzie wymoczyć, pokroić w paseczki i wrzucić do miski.
  2. Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.
  3. Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn i razem ze pokrojonym szczypiorkiem dodać do śledzi.
  4. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietanę i wymieszać.
  5. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

Opis

śledziki w śmietanie z jabłkiem.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!