0

Składniki

200 Mililitrów
śmietana
4 Szczypty
pieprz
0.3 Łyżeczki
sól
500 Gramów
Śledź matias
1 Sztuka
szczypiorek
1 Sztuka
jabłko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śledzie wymoczyć, pokroić w paseczki i wrzucić do miski.
  2. Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.
  3. Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn i razem ze pokrojonym szczypiorkiem dodać do śledzi.
  4. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietanę i wymieszać.
  5. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

Opis

śledziki w śmietanie z jabłkiem.

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!