Śledź w śmietanie

m7
Śledź w śmietanie

Średnia 0 / 0

Oceń!

śledziki w śmietanie z jabłkiem.

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

200 śmietana

4 szczyp. pieprz

0.30 łyżecz. sól

500 g śledź matias

1 szt. szczypiorek

1 szt. jabłko

Przygotowanie


Śledzie wymoczyć, pokroić w paseczki i wrzucić do miski.

Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.

Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn i razem ze pokrojonym szczypiorkiem dodać do śledzi.

Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietanę i wymieszać.

Wstawić do lodówki na kilka godzin.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

232

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły