Śledź w płatkach nagietków

m7
Śledź w płatkach nagietków

0

0 / 0

Bardzo wytworny i smaczny

9

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. śledź matias

1 szt. jabłka

1 szt. granat

3 szt. jarmuż

4 szt. nagietki

3 łyżka oliwa z oliwek

2 łyżka sok z limonek

0.50 szt. ogórek

0.50 szt. koper ogrodowy

Przygotowanie


1

Śledzie moczyć w wodzie ok. 3 godzin. Wyjąć odczekać, żeby obciekły i pokroić na małe kawałki. Jabłko obrać i pokroić w drobna kostkę, podobnie ogórka. Z granta zdjąć skórę i wydłubać nasionka. Połączyć śledzie z ogórkiem, granatem, jabłkiem. Kwiatki nagietka opłukać . Dorzucic posiekany koperek i jarmuż oraz świeżo wyrwane z kwiatków płatki nagietka. Delikatnie oprószyć pieprzem. Do oliwy wcisnąc sok z limonki. Zalać śledzia oliwką, delikatnie przemieszać i odstawić do lodówki na 30 minut. Podawać najlepiej z białym pieczywem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły