Śledź w płatkach nagietków
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śledź w płatkach nagietków](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976640763.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo wytworny i smaczny
0
0 / 0
Bardzo wytworny i smaczny
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. śledź matias
1 szt. jabłka
1 szt. granat
3 szt. jarmuż
4 szt. nagietki
3 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka sok z limonek
0.50 szt. ogórek
0.50 szt. koper ogrodowy
Przygotowanie
Śledzie moczyć w wodzie ok. 3 godzin. Wyjąć odczekać, żeby obciekły i pokroić na małe kawałki. Jabłko obrać i pokroić w drobna kostkę, podobnie ogórka. Z granta zdjąć skórę i wydłubać nasionka. Połączyć śledzie z ogórkiem, granatem, jabłkiem. Kwiatki nagietka opłukać . Dorzucic posiekany koperek i jarmuż oraz świeżo wyrwane z kwiatków płatki nagietka. Delikatnie oprószyć pieprzem. Do oliwy wcisnąc sok z limonki. Zalać śledzia oliwką, delikatnie przemieszać i odstawić do lodówki na 30 minut. Podawać najlepiej z białym pieczywem.