Śledź w oleju 2
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śledź w oleju 2](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973588983.jpeg&w=3840&q=75)
kolejna wersja śledzi
0
0 / 0
kolejna wersja śledzi
4
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 olej
400 g śledź matias
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
Przygotowanie
1
Śledzie wymoczyć w wodzie z odrobiną octu przez godzinę.
2
Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić na paseczki.
3
Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce. Wymoczone filety pokroić na kawałki pod skosem.
4
Wszystkie składniki wrzucić do miski, zalać olejem i wymieszać.
5
Jak ktoś lubi to może dodać pieprzu.
6
Gotowe śledzie przełożyć do słoika, zakręcić i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.