Śledź w oleju 2

m7

kolejna wersja śledzi
Wartości odżywcze na porcję
Energia
380
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
kolejna wersja śledzi
4
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 olej
400 g śledź matias
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
Przygotowanie
Śledzie wymoczyć w wodzie z odrobiną octu przez godzinę.
Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić na paseczki.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce. Wymoczone filety pokroić na kawałki pod skosem.
Wszystkie składniki wrzucić do miski, zalać olejem i wymieszać.
Jak ktoś lubi to może dodać pieprzu.
Gotowe śledzie przełożyć do słoika, zakręcić i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.