Śledź w oleju 2

m7
Śledź w oleju 2

Średnia 0 / 0

Oceń!

kolejna wersja śledzi

4

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 olej

400 g śledź matias

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula

Przygotowanie


Śledzie wymoczyć w wodzie z odrobiną octu przez godzinę.

Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić na paseczki.

Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce. Wymoczone filety pokroić na kawałki pod skosem.

Wszystkie składniki wrzucić do miski, zalać olejem i wymieszać.

Jak ktoś lubi to może dodać pieprzu.

Gotowe śledzie przełożyć do słoika, zakręcić i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

380

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły