Śledź w oleju 2

m7
Śledź w oleju 2

0

0 / 0

kolejna wersja śledzi

4

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 olej

400 g śledź matias

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Śledzie wymoczyć w wodzie z odrobiną octu przez godzinę.

2

Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić na paseczki.

3

Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce. Wymoczone filety pokroić na kawałki pod skosem.

4

Wszystkie składniki wrzucić do miski, zalać olejem i wymieszać.

5

Jak ktoś lubi to może dodać pieprzu.

6

Gotowe śledzie przełożyć do słoika, zakręcić i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły