Śledź w oleju

m7
Śledź w oleju

Średnia 0 / 0

Oceń!

uwielbiam śledzie w każdej postaci

3

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

250 olej

1 szt. śledź matias

1 szt. cebula

Przygotowanie


Śledzie jeśli są za słone wymoczyć w wodzie z odrobina octu.

Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.

Wiaderko od śledzi umyć i wykorzystać z powrotem.

Na dnie wiaderka ułożyć cebulę, potem pokrojone na mniejsze kawałki śledzie i tak na przemian. Gdy już składniki będą ułożone wszystko zalać oliwą tak, aby były dokładnie pokryte oliwą.

Spożywać na następny dzień.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

488

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

52

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły