Śledź w oleju
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śledź w oleju](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1717-1702057594183.jpeg&w=3840&q=75)
uwielbiam śledzie w każdej postaci
0
0 / 0
uwielbiam śledzie w każdej postaci
3
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
250 olej
1 szt. śledź matias
1 szt. cebula
Przygotowanie
1
Śledzie jeśli są za słone wymoczyć w wodzie z odrobina octu.
2
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
3
Wiaderko od śledzi umyć i wykorzystać z powrotem.
4
Na dnie wiaderka ułożyć cebulę, potem pokrojone na mniejsze kawałki śledzie i tak na przemian. Gdy już składniki będą ułożone wszystko zalać oliwą tak, aby były dokładnie pokryte oliwą.
5
Spożywać na następny dzień.