Śledź w majeranku

m7
Śledź w majeranku

0

0 / 0

majerankowe śledziki..............

5

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

100 olej

3 szczyp. pieprz

500 g śledź matias

2 szt. cebula

1 łyżka majeranek

Przygotowanie


1

Śledzie wymoczyć około 3-4 godziny.

2

Pokroić w paseczki i wrzucić do miseczki.

3

Cebule obrać, umyć i pokroić w kosteczkę, dodać razem z majerankiem i pieprzem do śledzi.

4

Wszystko wymieszać, zalać olejem i jeszcze raz wymieszać.

5

Wstawić do lodówki na około 4 godziny a najlepiej na noc.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

336

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły