0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
500 Gramów
Świeże śledzie
0.25 Szklanki
mleko
0.5 Szklanki
śmietana
0.33 Szklanki
kapary
1 Sztuka
jaja kurze całe
0.5 Sztuki
koper ogrodowy
4 Sztuki
Ogórki korniszony
0.5 Sztuki
cytryna
2 Łyżki
mąka pszenna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ze śledzi usuwamy kręgosłup, przyprawiamy je sokiem z połówki cytryny, solą i pieprzem,
  2. Panierujemy w jajku rozkłóconym z mlekiem i mące, smażymy,
  3. Kapary i koperek siekamy,
  4. Ogórki kroimy w drobną kostkę
  5. Pokrojone produkty łączymy ze śmietaną sokiem z połówki cytryny, solą i pieprzem,
  6. Usmażone ryby polewamy powstałym sokiem tatarskim,
  7. Podajemy z frytkami i surówką z kapusty.

Opis

Potrawa w sam raz na szybki obiadek, kiedy rodzina już czeka:)

Podobne przepisy

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!