0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
500 Gramów
Świeże śledzie
0.25 Szklanki
mleko
0.5 Szklanki
śmietana
0.33 Szklanki
kapary
1 Sztuka
jaja kurze całe
0.5 Sztuki
koper ogrodowy
4 Sztuki
Ogórki korniszony
0.5 Sztuki
cytryna
2 Łyżki
mąka pszenna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ze śledzi usuwamy kręgosłup, przyprawiamy je sokiem z połówki cytryny, solą i pieprzem,
  2. Panierujemy w jajku rozkłóconym z mlekiem i mące, smażymy,
  3. Kapary i koperek siekamy,
  4. Ogórki kroimy w drobną kostkę
  5. Pokrojone produkty łączymy ze śmietaną sokiem z połówki cytryny, solą i pieprzem,
  6. Usmażone ryby polewamy powstałym sokiem tatarskim,
  7. Podajemy z frytkami i surówką z kapusty.

Opis

Potrawa w sam raz na szybki obiadek, kiedy rodzina już czeka:)

Podobne przepisy

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Przepis
Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Spaghetti w sosie diabelskim

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti w sosie diabelskim

Bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Bigos z młodej kapusty

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Karp wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Karp wigilijny

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Pulpety w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 40 min
Pulpety w sosie śmietanowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!