Śledź po prezydencku

m7
Śledź po prezydencku

Średnia 0 / 0

Oceń!

Śledzie te przygotowuję zawsze na Wigilię ale nie tylko.Są ulubioną przekąska mojego męża, który uwielbia śledzie pod każdą postacią.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

1 łyżecz. cukier

1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny

5 szt. cebula

3 szt. liść laurowy

1 szt. ziele angielskie

6 łyżka keczup

50 dag. płaty śledziowe

10 dag. rodzynki

Przygotowanie


Płaty śledziowe moczyć w zimnej wodzie przez godzinę, następnie odsączyć i pokroić w 2 centymetrowe paseczki. Namoczyć rodzynki w cieplej wodzie. Na rozgrzany olej wrzucić drobno pokrojoną cebulę, dodać przyprawy

. Dusić do miękkości cebuli. Następnie dodać ketchup i odsączone rodzynki.

Zalewę wymieszać, jeszcze chwile podgrzewać. Gdy zalewa wystygnie, można dodać pokrojone śledzie. Odstawić do lodówki na kilka godzin.

Polecam wszystkim. Pychota

Wartości odżywcze na porcję


Energia

328

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły