Śledź po prezydencku

m7
Śledź po prezydencku

1

0 / 0

Śledzie te przygotowuję zawsze na Wigilię ale nie tylko.Są ulubioną przekąska mojego męża, który uwielbia śledzie pod każdą postacią.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 łyżeczka przyprawa typu vegeta

1 łyżeczka cukier

1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny

5 szt. cebula

3 szt. liść laurowy

1 szt. ziele angielskie

6 łyżka keczup

50 dek. płaty śledziowe

10 dek. rodzynki

Przygotowanie


1

Płaty śledziowe moczyć w zimnej wodzie przez godzinę, następnie odsączyć i pokroić w 2 centymetrowe paseczki. Namoczyć rodzynki w cieplej wodzie. Na rozgrzany olej wrzucić drobno pokrojoną cebulę, dodać przyprawy

2

. Dusić do miękkości cebuli. Następnie dodać ketchup i odsączone rodzynki.

3

Zalewę wymieszać, jeszcze chwile podgrzewać. Gdy zalewa wystygnie, można dodać pokrojone śledzie. Odstawić do lodówki na kilka godzin.

4

Polecam wszystkim. Pychota

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły