Śledż po japońsku
m7
Pyszna potrawa, która podbieje gusta każdego smakosza.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
487
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszna potrawa, która podbieje gusta każdego smakosza.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
3 szt. cebula
1 szt. ogórki kiszone krakus
4 szt. jaja kurze całe
4 łyżka majonez
2 łyżka śmietana
1 łyżka nać pietruszki
3 łyżka groszek zielony konserwowy
50 dag. śledź filety
Przygotowanie
Filety śledziowe pokroić,ułożyć na półmisku.Cebulę posiekać.
Ogórek pokroić w plasterki,a jajka na ćwiartki.
Majonez połączyć ze śmietaną i natką pietruszki.
Na filetach ułożyć cebulę,ogórek,jajka i groszek.Polać sosem majonezowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
487
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.