Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
To danie jest moim popisowym na każdą uroczystość. Gości również w święta Bożego Narodzenia i na stole wigilijnym. Wygląda bardzo świątecznie i elegancko. Łatwo można je na drugi dzień przerobić na sałatkę, dodając inne składniki np. jabłko, kukurydzę czy majonez Krakus. Ma ciekawy wygląd i zachęca do spróbowania. Fajne w tym daniu jest to, że można wykorzystać świeżego matiasa, jak i wcześniej przygotowanego w cebulce i oleju. W związku z tym marynowane śledzie na pewno się nie zmarnują, bo można je wykorzystać właśnie w takim daniu. Z marynowanym w cebulce i oleju jest jeszcze bardziej smaczne.
2 | Sztuki |
Śledź matias
|
|
4 | Sztuki |
Małe ziemniaki
|
|
3 | Sztuki |
Buraki
|
|
1 | Sztuka | ||
1 | Łyżeczka | ||
![]() |
|||
1 | Łyżeczka | ||
![]() |
|||
4 | Łyżki |
śmietana 18%
|
|
2 | Szczypty |
sól, pieprz
|
|
1 | Łodyga |
koperek
|
|
Kalorie dla 1 porcji
0-100 kc
|
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |