Skyrnik czekoladowy z malinami

Kakao DecoMorreno
Skyrnik czekoladowy z malinami

0

0 / 0

Skyrnik czekoladowy z malinami to lekki deser inspirowany sernikiem, ale z nowoczesnym twistem – bazuje na islandzkim skyru, który jest bogaty w białko i ma delikatny, kremowy smak. To idealny wybór dla osób, które szukają zdrowszych alternatyw dla tradycyjnych wypieków, a jednocześnie nie chcą rezygnować z czekoladowych przyjemności. Gotowe ciasto idealnie sprawdzi się jako lekki deser po obiedzie lub słodka przekąska do popołudniowej kawy. Świetnie zaprezentuje się również na stole podczas różnego rodzaju uroczystości, imprez lub świąt. Smacznego!

7

Składniki

45 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 szt. jajka kurze

660 g skyr waniliowy

250 g twaróg chudy

40 g kakao decomorreno

1 opak. budyń waniliowy

100 g maliny

30 szt. słodzik w drażetkach

Przygotowanie


1

Jajka razem z twarogiem zmiksować blenderem na gładką masę.

2

Do masy twarogowej dodać skyry, kakao, budyń i rozgnieciony na pył słodzik, a następnie dokładnie wymieszać.

3

Masę wlać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.

4

Na wierzchu ciasta ułożyć owoce i lekko docisnąć.

5

Piec przez godzinę w temperaturze 155°C. Następnie uchylić piekarnik i zostawić na około 30 minut.

6

Przestudzone ciasto dobrze schłodzić w lodówce przez kilka godzin.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły