Skyrnik czekoladowy z malinami
Kakao DecoMorreno
Skyrnik czekoladowy z malinami to lekki deser inspirowany sernikiem, ale z nowoczesnym twistem – bazuje na islandzkim skyru, który jest bogaty w białko i ma delikatny, kremowy smak. To idealny wybór dla osób, które szukają zdrowszych alternatyw dla tradycyjnych wypieków, a jednocześnie nie chcą rezygnować z czekoladowych przyjemności. Gotowe ciasto idealnie sprawdzi się jako lekki deser po obiedzie lub słodka przekąska do popołudniowej kawy. Świetnie zaprezentuje się również na stole podczas różnego rodzaju uroczystości, imprez lub świąt. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Skyrnik czekoladowy z malinami to lekki deser inspirowany sernikiem, ale z nowoczesnym twistem – bazuje na islandzkim skyru, który jest bogaty w białko i ma delikatny, kremowy smak. To idealny wybór dla osób, które szukają zdrowszych alternatyw dla tradycyjnych wypieków, a jednocześnie nie chcą rezygnować z czekoladowych przyjemności. Gotowe ciasto idealnie sprawdzi się jako lekki deser po obiedzie lub słodka przekąska do popołudniowej kawy. Świetnie zaprezentuje się również na stole podczas różnego rodzaju uroczystości, imprez lub świąt. Smacznego!
7
Składniki
45 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 szt. jajka kurze
660 g skyr waniliowy
250 g twaróg chudy
40 g kakao decomorreno
1 opak. budyń waniliowy
100 g maliny
30 szt. słodzik w drażetkach
Przygotowanie
Jajka razem z twarogiem zmiksować blenderem na gładką masę.
Do masy twarogowej dodać skyry, kakao, budyń i rozgnieciony na pył słodzik, a następnie dokładnie wymieszać.
Masę wlać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzchu ciasta ułożyć owoce i lekko docisnąć.
Piec przez godzinę w temperaturze 155°C. Następnie uchylić piekarnik i zostawić na około 30 minut.
Przestudzone ciasto dobrze schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.