0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
agrest
1 Sztuka
Kisiel
5 Sztuk
białko jaja kurzego
2 Łyżki
smalec
2 Łyżki
kakao
5 Łyżek
cukier
0.5 Kilograma
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę wymieszać z proszkiem, później dodać margarynę, smalec, żółtka, szklankę cukru i zagniatamy ciasto. Białka ubijamy wraz z resztą cukru, dodając i kisiel wiśniowy. Ciasto dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao. Z połowy jasnej części wylepiamy spód ciasta, później kładziemy na to agrest, a na agrest kruszymy ciemną część ciasta, wylewamy białka a na białka kruszymy resztę ciasta. Pieczemy w 180c około 50 minut.

Opis

Łatwe, szybkie oraz tanie.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka z cukrem

Średni Do 1 godz
Ciastka z cukrem

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!