Skubaniec
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Skubaniec](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2516-1702057634109.jpeg&w=3840&q=75)
Łatwe, szybkie oraz tanie.
0
0 / 0
Łatwe, szybkie oraz tanie.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna zwykła
1 szkl. cukier
5 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. agrest
1 szt. kisiel
5 szt. białko jaja kurzego
2 łyżka smalec
2 łyżka kakao decomorreno
5 łyżka cukier
0.50 kg mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Mąkę wymieszać z proszkiem, później dodać margarynę, smalec, żółtka, szklankę cukru i zagniatamy ciasto. Białka ubijamy wraz z resztą cukru, dodając i kisiel wiśniowy. Ciasto dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao. Z połowy jasnej części wylepiamy spód ciasta, później kładziemy na to agrest, a na agrest kruszymy ciemną część ciasta, wylewamy białka a na białka kruszymy resztę ciasta. Pieczemy w 180c około 50 minut.