0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
agrest
1 Sztuka
Kisiel
5 Sztuk
białko jaja kurzego
2 Łyżki
smalec
5 Łyżek
cukier
0.5 Kilograma
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę wymieszać z proszkiem, później dodać margarynę, smalec, żółtka, szklankę cukru i zagniatamy ciasto. Białka ubijamy wraz z resztą cukru, dodając i kisiel wiśniowy. Ciasto dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao. Z połowy jasnej części wylepiamy spód ciasta, później kładziemy na to agrest, a na agrest kruszymy ciemną część ciasta, wylewamy białka a na białka kruszymy resztę ciasta. Pieczemy w 180c około 50 minut.

Opis

Łatwe, szybkie oraz tanie.

Podobne przepisy

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Tort Kakaowy z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!