Skubaniec

m7

Skubaniec
Wartości odżywcze na porcję
Energia
744
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
96
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Skubaniec
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg owoce
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. cukier
5 szt. jaja kurze całe
5 łyżka cukier puder
2 łyżka kakao decomorreno
50 dag. mąka pszenna tortowa
30 dag. margaryna zwykła
Przygotowanie
1.Mąkę, margarynę, żółtka, cukier puder i proszek do pieczenia siekamy nożem, a następnie zagniatamy.
2.Ciasto dzielimy na 3 części.
3.Jedną rozwałkowujemy, wykładamy na blachę i rozkładamy owoce.
4.Do drugiej dodajemy kakao, ciasto skubiemy i układamy na owocach.
5.Z białek i cukru kryształu ubijamy sztywną pianę i wykładamy na ciasto.
6.Pozostałe jasne ciasto skubiemy na pianę.
7.Pieczemy 50 minut w temperaturze 180 st C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
744
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
96
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.