Skrzydełka z sosem chili
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Skrzydełka z sosem chili](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973617385.jpeg&w=3840&q=75)
Dla lubiących pikantne dania:)
0
0 / 0
Dla lubiących pikantne dania:)
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg skrzydło kurczaka
1 łyżecz. chili
2 szkl. bułka tarta
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. przyprawa typu vegeta
2 łyżka śmietana 18%
4 łyżka sos słodko-pikantny chili
Przygotowanie
1
Skrzydełka myjemy gotujemy w wodzie z dodatkiem vegety ok 15 minut. Wykładamy skrzydełka dzielimy na 2 części każde skrzydełko.
2
Panierka: jajka roztrzepujemy, mieszamy ze śmietanką, bułkę tartą mieszamy z łyżeczką chili.
3
Obtaczamy kawałki w jajku, bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju, podajemy sosem chili....palce lizać :D