0

Składniki

1 Kilogram
skrzydło kurczaka
1 Łyżeczka
chili
2 Szklanki
bułka tarta
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
przyprawa typu vegeta
2 Łyżki
śmietana 18%
4 Łyżki
sos słodko-pikantny chili
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Skrzydełka myjemy gotujemy w wodzie z dodatkiem vegety ok 15 minut. Wykładamy skrzydełka dzielimy na 2 części każde skrzydełko.
  2. Panierka: jajka roztrzepujemy, mieszamy ze śmietanką, bułkę tartą mieszamy z łyżeczką chili.
  3. Obtaczamy kawałki w jajku, bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju, podajemy sosem chili....palce lizać :D

Opis

Dla lubiących pikantne dania:)

Podobne przepisy

Kalafior w pikantym cieście

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kalafior w pikantym cieście

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Karp wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Karp wigilijny

Kotlet schabowy w panierce z płatków kukurydzianych

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlet schabowy w panierce z płatków kukurydzianych

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!