0

Składniki

1 Kilogram
skrzydło kurczaka
1 Łyżeczka
chili
2 Szklanki
bułka tarta
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
przyprawa typu vegeta
2 Łyżki
śmietana 18%
4 Łyżki
sos słodko-pikantny chili
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Skrzydełka myjemy gotujemy w wodzie z dodatkiem vegety ok 15 minut. Wykładamy skrzydełka dzielimy na 2 części każde skrzydełko.
  2. Panierka: jajka roztrzepujemy, mieszamy ze śmietanką, bułkę tartą mieszamy z łyżeczką chili.
  3. Obtaczamy kawałki w jajku, bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju, podajemy sosem chili....palce lizać :D

Opis

Dla lubiących pikantne dania:)

Podobne przepisy

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!