Skrzydełka z ryżem i warzywami

m7
Skrzydełka z ryżem i warzywami

0

0 / 0

Nieskomplikowane danie na udany obiad, ładnie wygląda

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. papryka słodka

1 szczyp. papryka ostra

1 szczyp. kurkuma

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. curry

350 g groszek z marchewką

15 g parmezan

0.50 szkl. ryż

0.25 szkl. woda

8 szt. skrzydełka drobiowe

1 szt. cebula

1 łyżka masło

Przygotowanie


1

Skrzydełka przyprawiamy i obsmażamy na patelni,

2

Następnie wrzucamy je do garnka, dodajemy 1/2 łyżki masła, wodę i pokrojoną w piórka cebulę,

3

Dusimy 20 min,

4

Ryż gotujemy do miękkości z dodatkiem soli i kurkumy,

5

Warzywa podsmażamy na patelni,

6

Dodajemy ryż, przyprawy, resztę masła i parmezan,

7

Jeszcze chwilę smażymy,

8

Podajemy ze skrzydełkami

Wartości odżywcze na porcję


Energia

530

kcal

Białka

46

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły