0

Składniki

1 Kilogram
Skrzydełka z kurczaka
4 Szczypty
sól
1 Sztuka
przyprawa do kurczaka
1 Łyżka
miód pszczeli
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Skrzydełka myjemy, odcinamy najcieńszą część.
  2. Wkładamy do miski, dodajemy sól, przyprawę i miód i wstawiamy do lodówki na ok 1 godziny.
  3. Po wyjęciu z lodówki układamy skrzydełka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20-25 minut.

Opis

Takie skrzydełka każdy potrafi przyrządzić.

Podobne przepisy

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min.

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz.

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz.

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min.

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz.

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!