Skrzydełka z kurczaka w sosie teriyaki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Skrzydełka z kurczaka w sosie teriyaki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975089035.jpeg&w=3840&q=75)
Skrzydełka z kurczaka w sosie teriyaki to wyjątkowo smaczne danie, które zachwyci każdego miłośnika kuchni azjatyckiej i słodko-pikantnych smaków. To świetny wybór jako przekąska na imprezę, przyjęcia lub grillowanie. Marynowane skrzydełka doskonale sprawdzą się również na obiad lub kolację w towarzystwie ryżu, ulubionej sałatki, a także świeżych lub pieczonych warzyw. Smacznego!
0
0 / 0
Skrzydełka z kurczaka w sosie teriyaki to wyjątkowo smaczne danie, które zachwyci każdego miłośnika kuchni azjatyckiej i słodko-pikantnych smaków. To świetny wybór jako przekąska na imprezę, przyjęcia lub grillowanie. Marynowane skrzydełka doskonale sprawdzą się również na obiad lub kolację w towarzystwie ryżu, ulubionej sałatki, a także świeżych lub pieczonych warzyw. Smacznego!
6
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
500 g skrzydełka z kurczaka
150 sos teriyaki
20 miód
1 szt. papryka peperoni
3 łyżecz. cukier
80 oliwa z oliwek
Przygotowanie
Skrzydełka z kurczaka marynujemy w sosie teriyaki, miodzie, czosnku, papryce peperoni, cukrze i oliwie z oliwek i odkładamy do lodówki na minimum 40 minut.
Piekarnik rozgrzewamy na 220°C i pieczemy zamarynowane skrzydełka około 20 minut.
Po upieczeniu skrzydełek posypujemy sezamem i szczypiorkiem.