Skrzydełka z kurczaka w sosie teriyaki

EkspertOdKuchni
Skrzydełka z kurczaka w sosie teriyaki

0

0 / 0

Skrzydełka z kurczaka w sosie teriyaki to wyjątkowo smaczne danie, które zachwyci każdego miłośnika kuchni azjatyckiej i słodko-pikantnych smaków. To świetny wybór jako przekąska na imprezę, przyjęcia lub grillowanie. Marynowane skrzydełka doskonale sprawdzą się również na obiad lub kolację w towarzystwie ryżu, ulubionej sałatki, a także świeżych lub pieczonych warzyw. Smacznego!

6

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

500 g skrzydełka z kurczaka

150 sos teriyaki

20 miód

1 szt. papryka peperoni

3 łyżeczka cukier

80 oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Skrzydełka z kurczaka marynujemy w sosie teriyaki, miodzie, czosnku, papryce peperoni, cukrze i oliwie z oliwek i odkładamy do lodówki na minimum 40 minut.

2

Piekarnik rozgrzewamy na 220°C i pieczemy zamarynowane skrzydełka około 20 minut.

3

Po upieczeniu skrzydełek posypujemy sezamem i szczypiorkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły