Skrzydełka z kurczaka pod kołderką serową
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Skrzydełka z kurczaka pod kołderką serową](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977859480.jpeg&w=3840&q=75)
Jako przekąska i nie tylko
1
5 / 1
Jako przekąska i nie tylko
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
600 sos pomidorowy łowicz
1 łyżecz. majeranek
1 łyżecz. bazylia
10 szt. skrzydło kurczaka
1 szt. przyprawa do kurczaka
30 dag. ser żółty
0.50 łyżecz. sól, pieprz
Przygotowanie
1
Skrzydełka umyć osuszyć.
2
Skropić olejem i posypać przyprawą do kurczaka.
3
Odstawić do lodówki na 30 minut. Sos pomidorowy wymieszać z przyprawami.
4
Skrzydełka włożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez 15 minut. W piekarniku o temp. 180stopni, następnie zalać sosem pomidorowym i nadal piec przez 30 minut.
5
Starty żółty ser posypać przed zakończeniem pieczenia.