0

Składniki

1 Kilogram
Skrzydełka kurczaka
1 Szczypta
Pieprz kajeński
1 Szczypta
papryka słodka
1 Szczypta
curry
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
Vegeta
1 Szczypta
chili
3 Sztuki
ząbek czosnku
3 Łyżki
Sos worcester
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Skrzydełka dobrze oczyścić pod bieżącą wodą. Następnie ze składników zrobić sos. Czosnek pokroić na cieńkie plasterki. Skrzydełka dobrze wymieszać z sosem i czosnkiem.
  2. Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni około 45 minut. Do zrumienienia się skórki.

Opis

Bardzo smaczne lekko pikantne skrzydełka. Polecam gorąco przepis wymyślony przezemnie:)

Podobne przepisy

Orientalny chłodnik z botwinki ze świderkami z czekoladą

Łatwy Do 1 godz
Orientalny chłodnik z botwinki ze świderkami z czekoladą

Szaszłyki z indyka

Łatwy Do 3 godz
Szaszłyki z indyka

Samosy - indyjskie pierożki

Średni Do 1 godz
Samosy - indyjskie pierożki

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Żeberka pieczone z sosem słodko-pikantnym

Średni Do 3 godz
Żeberka pieczone z sosem słodko-pikantnym

Boeuf strogonof

Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Leczo z cebuli

Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!