0

Składniki

1 Kilogram
Skrzydełka kurczaka
1 Szczypta
Pieprz kajeński
1 Szczypta
papryka słodka
1 Szczypta
curry
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
Vegeta
1 Szczypta
chili
3 Sztuki
ząbek czosnku
3 Łyżki
Sos worcester
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Skrzydełka dobrze oczyścić pod bieżącą wodą. Następnie ze składników zrobić sos. Czosnek pokroić na cieńkie plasterki. Skrzydełka dobrze wymieszać z sosem i czosnkiem.
  2. Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni około 45 minut. Do zrumienienia się skórki.

Opis

Bardzo smaczne lekko pikantne skrzydełka. Polecam gorąco przepis wymyślony przezemnie:)

Podobne przepisy

Szaszłyki z indyka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Szaszłyki z indyka

Orientalny chłodnik z botwinki ze świderkami z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Orientalny chłodnik z botwinki ze świderkami z czekoladą

Żeberka pieczone z sosem słodko-pikantnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Żeberka pieczone z sosem słodko-pikantnym

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Syciliaano Paradizo

Przepis
Średni Do 1 godz
Syciliaano Paradizo

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!