Skrzydełka worcester
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Skrzydełka worcester](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974566538.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo smaczne lekko pikantne skrzydełka. Polecam gorąco przepis wymyślony przezemnie:)
0
0 / 0
Bardzo smaczne lekko pikantne skrzydełka. Polecam gorąco przepis wymyślony przezemnie:)
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 kg skrzydełka kurczaka
1 szczyp. pieprz kajeński
1 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. curry
1 szczyp. sól
1 szczyp. vegeta
1 szczyp. chili
3 szt. ząbek czosnku
3 łyżka sos worcester
3 łyżka olej
Przygotowanie
1
Skrzydełka dobrze oczyścić pod bieżącą wodą. Następnie ze składników zrobić sos. Czosnek pokroić na cieńkie plasterki. Skrzydełka dobrze wymieszać z sosem i czosnkiem.
2
Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni około 45 minut. Do zrumienienia się skórki.