Skrzydełka w sosie winnym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Skrzydełka w sosie winnym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976504775.jpeg&w=3840&q=75)
bardzo soczyste skrzydełka
0
0 / 0
bardzo soczyste skrzydełka
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg skrzydło kurczaka
1 łyżecz. sól
3 łyżka olej
Przygotowanie
1
Skrzydełka umyć, osuszyć i wrzucić do miski.
2
Sos wymieszać z olejem i solą, dodać do skrzydełek i chwilę je nacierać sosem.
3
Tak przygotowane skrzydełka przełożyć do woreczka, który należy umieścić w naczyniu do zapiekania lub na blaszkę.
4
Torebkę nakłuć w kilku miejscach.
5
Skrzydełka piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.