Skrzydełka w sosie miodowym

m7
Skrzydełka w sosie miodowym

2

3.9 / 8

Sięgnij po tę potrawę, jeśli planujesz uroczysty obiad lub kolację dla swoich znajomych. Z pewnością zaskoczysz nim swoich gości.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz biały

9 szt. skrzydło kurczaka

0.50 szt. cytryna

3 łyżka papryka czerwona słodka

3 łyżka olej słonecznikowy

3 łyżka miód pszczeli

Przygotowanie


1

Skrzydełka oczyszczamy z pozostałości piór.

2

Dokładnie płuczemy w zimnej wodzie.

3

Osuszamy papierowymi ręcznikami, odcinamy końcówki.

4

Dokładnie posypujemy papryką.

5

Odstawiamy na 1 godzinę w chłodne miejsce.

6

Skrzydełka układamy w brytfannie, skrapiamy olejem, przykrywamy folią aluminiową.

7

Pieczemy ok. 30 minut w 180°C.

8

Miód podgrzewamy w rondelku, dodajemy sok z cytryny, ucieramy.

9

Przyprawiamy pieprzem i solą, polewamy mięso sosem.

10

Pieczemy wszystko jeszcze 10 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły