Skrzydełka w miodzie na ostro

m7
Skrzydełka w miodzie na ostro

1

3.7 / 15

Pyszne pikantne skrzydełka ze słodką nutą.

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 kg skrzydło kurczaka

1 szcz. bazylia, sól, pieprz do smaku

1 łyżeczka papryka ostra

1 łyżeczka gorczyca

3 łyżka miód pszczeli

2 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Skrzydełka myjemy dzielimy na pół.

2

Składniki, tj. ketchup, miód, gorczycę i resztę mieszamy razem.

3

Do przygotowanej marynaty wkładamy skrzydełka i mieszamy, aby pokryć wszystkie skrzydełka dokładnie marynatą.

4

Całość schładzamy w lodówce przez około 12 godz.

5

Pieczemy ok. 1,5 godziny - co jakiś czas obracając skrzydełka.

6

Podajemy z fasolką szparagową i ugotowaną marchewką polaną masłem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły