Skrzydełka w miodzie na ostro
m7
Pyszne pikantne skrzydełka ze słodką nutą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
405
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
3.7 / 15
Pyszne pikantne skrzydełka ze słodką nutą.
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 kg skrzydło kurczaka
1 szczyp. bazylia, sól, pieprz do smaku
1 łyżecz. papryka ostra
1 łyżecz. gorczyca
3 łyżka miód pszczeli
2 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Skrzydełka myjemy dzielimy na pół.
Składniki, tj. ketchup, miód, gorczycę i resztę mieszamy razem.
Do przygotowanej marynaty wkładamy skrzydełka i mieszamy, aby pokryć wszystkie skrzydełka dokładnie marynatą.
Całość schładzamy w lodówce przez około 12 godz.
Pieczemy ok. 1,5 godziny - co jakiś czas obracając skrzydełka.
Podajemy z fasolką szparagową i ugotowaną marchewką polaną masłem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
405
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.