Skrzydełka w miodzie na ostro
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Skrzydełka w miodzie na ostro](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8428-1702058051212.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne pikantne skrzydełka ze słodką nutą.
2
3.7 / 15
Pyszne pikantne skrzydełka ze słodką nutą.
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
2 kg skrzydło kurczaka
1 szczyp. bazylia, sól, pieprz do smaku
1 łyżecz. papryka ostra
1 łyżecz. gorczyca
3 łyżka miód pszczeli
2 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
1
Skrzydełka myjemy dzielimy na pół.
2
Składniki, tj. ketchup, miód, gorczycę i resztę mieszamy razem.
3
Do przygotowanej marynaty wkładamy skrzydełka i mieszamy, aby pokryć wszystkie skrzydełka dokładnie marynatą.
4
Całość schładzamy w lodówce przez około 12 godz.
5
Pieczemy ok. 1,5 godziny - co jakiś czas obracając skrzydełka.
6
Podajemy z fasolką szparagową i ugotowaną marchewką polaną masłem.