Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
Przyprawa korzenna
4 Sztuki
Anyż
2 Łyżki
masło śmietankowe
1 Łyżka
miód pszczeli
1 Łyżka
ketchup
2 Łyżki
sok z cytryny
1 Łyżka
sos sojowy
40 Dekagramów
Skrzydełka z kurczaka
10 Dekagramów
pomidorki koktajlowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Skrzydełka umyć, odciąć końce.
  2. Ułożyć w naczyniu.
  3. W rondlu stopić masło, dodać miód, przyprawę korzenną, anyż,ketchup, sok cytrynowy, sos sojowy, sól, pieprz.
  4. Marynatę podgrzewać 1-2 minuty.
  5. Ciepłą marynatą posmarować skrzydełka, przykryć i wstawić do lodówki na 2 -3 godziny.
  6. Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową.
  7. Ułożyć skrzydełka wraz z marynatą.
  8. Piec na rumiano w piekarniku nagrzanym do temp.180C.
  9. W trakcie pieczenia skrzydełka odwrócić, aby zrumieniły się z obu stron.
  10. Smacznego!!!

Opis

Przepis na skrzydełka z kurczaka w miodzie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!