Skrzydełka w curry
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Skrzydełka w curry](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975246800.jpeg&w=3840&q=75)
skrzydełka w curry z papryką........
0
0 / 0
skrzydełka w curry z papryką........
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1.50 kg skrzydło kurczaka
4 szczyp. chili
4 szczyp. pieprz kolorowy
1 łyżecz. curry
1 szt. papryka czerwona
1 szt. czosnek
5 łyżka olej
0.50 łyżecz. sól
Przygotowanie
1
Skrzydełka umyć, odciąć najcieńsze końcówki.
2
Obcięte skrzydełka wrzucić do miski, posolić, popieprzyć i posypać curry oraz płatkami chili.
3
Odstawić na 30 minut.
4
Na patelni rozgrzać olej, ułożyć w niej skrzydełka i obsmażyć na złoty kolor.
5
Podlać delikatnie wodą, przykryć i dusić prawie do miękkości.
6
Dodać paprykę pokrojoną w paski i skruszyć kostkę czosnkową, przykryć i dalej dusić do miękkości.
7
Podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem.