Skrzydełka faszerowane mięsem mielonym

m7
Skrzydełka  faszerowane mięsem mielonym

1

0 / 0

Ta potrawa jest bardzo dobra na wszelkiego rodzaju imprezy smakowita na ciepło i na zimno .Trzeba sie troszeczke przy niej naprawcować ale jest warta tego trudu.

4

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1.50 kg skrzydełka z kurczaka

1 szt. marynata do skrzydełek kentucky

4 łyżka olej

50 dag. mięso mielone z łopatki

Przygotowanie


1

Najpierw musimy powyciągać kosteczki ze skrzydełek - i to jest najbardziej pracochłonne -zostawiamy tylko te końcowe małe kostki.

2

Następnie rozrabiamy marynatę i wkładamy do niej skrzydełka- zostawiamy na kilka godzin ale najlepiej na całą noc.

3

Teraz mięso mielone lekko doprawiamy solą i pieprzem , a następnie w powstałe po wyjęciu kostek miejsca wkładamy mięso mielone.

4

Układamy je w blaszce i pieczemy około 50 minut na złotawy kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

722

kcal

Białka

64

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

50

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły