Skrzydełka faszerowane mięsem mielonym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Skrzydełka faszerowane mięsem mielonym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976745672.jpeg&w=3840&q=75)
Ta potrawa jest bardzo dobra na wszelkiego rodzaju imprezy smakowita na ciepło i na zimno .Trzeba sie troszeczke przy niej naprawcować ale jest warta tego trudu.
1
0 / 0
Ta potrawa jest bardzo dobra na wszelkiego rodzaju imprezy smakowita na ciepło i na zimno .Trzeba sie troszeczke przy niej naprawcować ale jest warta tego trudu.
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1.50 kg skrzydełka z kurczaka
1 szt. marynata do skrzydełek kentucky
4 łyżka olej
50 dag. mięso mielone z łopatki
Przygotowanie
Najpierw musimy powyciągać kosteczki ze skrzydełek - i to jest najbardziej pracochłonne -zostawiamy tylko te końcowe małe kostki.
Następnie rozrabiamy marynatę i wkładamy do niej skrzydełka- zostawiamy na kilka godzin ale najlepiej na całą noc.
Teraz mięso mielone lekko doprawiamy solą i pieprzem , a następnie w powstałe po wyjęciu kostek miejsca wkładamy mięso mielone.
Układamy je w blaszce i pieczemy około 50 minut na złotawy kolor.