Skórka pomarańczowa w cukrze
m7
Skórka pomarańczowa w cukrze
Wartości odżywcze na porcję
Energia
472
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
118
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Skórka pomarańczowa w cukrze
2
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.80 szkl. cukier
25 dag. skórka z pomarańczy
Przygotowanie
1.Skórki pomarańczowe oczyszczamy i sparzamy bardzo gorącą wodą.
2.Usuwamy biały miąższ, drobno siekamy, wkładamy do słoika i zasypujemy cukrem.
3.Słoik zamykamy i pasteryzujemy przez 20 minut.
4.Skórki dodajemy do ciast.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
472
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
118
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.