0

Składniki

0.8 Szklanki
cukier
25 Dekagramów
Skórka z pomarańczy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Skórki pomarańczowe oczyszczamy i sparzamy bardzo gorącą wodą.
  2. 2.Usuwamy biały miąższ, drobno siekamy, wkładamy do słoika i zasypujemy cukrem.
  3. 3.Słoik zamykamy i pasteryzujemy przez 20 minut.
  4. 4.Skórki dodajemy do ciast.

Opis

Skórka pomarańczowa w cukrze

Podobne przepisy

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sernik

Łatwy Do 3 godz
Sernik

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!