0

Składniki

0.8 Szklanki
cukier
25 Dekagramów
Skórka z pomarańczy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Skórki pomarańczowe oczyszczamy i sparzamy bardzo gorącą wodą.
  2. 2.Usuwamy biały miąższ, drobno siekamy, wkładamy do słoika i zasypujemy cukrem.
  3. 3.Słoik zamykamy i pasteryzujemy przez 20 minut.
  4. 4.Skórki dodajemy do ciast.

Opis

Skórka pomarańczowa w cukrze

Podobne przepisy

Pierniczki

Średni Do 1 godz

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz

Sernik

Łatwy Do 3 godz

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!