0

Składniki

0.8 Szklanki
cukier
25 Dekagramów
Skórka z pomarańczy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Skórki pomarańczowe oczyszczamy i sparzamy bardzo gorącą wodą.
  2. 2.Usuwamy biały miąższ, drobno siekamy, wkładamy do słoika i zasypujemy cukrem.
  3. 3.Słoik zamykamy i pasteryzujemy przez 20 minut.
  4. 4.Skórki dodajemy do ciast.

Opis

Skórka pomarańczowa w cukrze

Podobne przepisy

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!