Skórka pomarańczowa w cukrze

m7
Skórka pomarańczowa w cukrze

0

0 / 0

Skórka pomarańczowa w cukrze

2

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.80 szkl. cukier

25 dag. skórka z pomarańczy

Przygotowanie


1

1.Skórki pomarańczowe oczyszczamy i sparzamy bardzo gorącą wodą.

2

2.Usuwamy biały miąższ, drobno siekamy, wkładamy do słoika i zasypujemy cukrem.

3

3.Słoik zamykamy i pasteryzujemy przez 20 minut.

4

4.Skórki dodajemy do ciast.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

472

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

118

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły