Shrimp tapas z kakao

decomorreno
Shrimp tapas z kakao

0

0 / 0

Połączenie śródziemnomorskiego rarytasu z wyrafinowanym smakiem kakao. Przedstawiamy wyjątkowy przepis na shrimp tapas! Pikantności potrawie dodaje starta papryczka chilli wraz z utartym korzeniem imbiru.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

50 g mąka ziemniaczana

50 g mąka kukurydziana

50 g mąka lubella puszysta

50 śmietana 36%

30 g masło

2 łyżka miód

1 szt. ostra papryczka chili starta

3 łyżka korzeń imbiru utarty

3 łyżka sos sojowy

500 g obrane, surowe krewetki

40 g kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Posiekaj połowę papryczki, kawałek imbiru i jeden ząbek czosnku, a następnie dodaj do tego sos sojowy. Wymieszaj powstałą marynatę w misce i dodaj do niej krewetki. Wstaw do lodówki na min. 1 godzinę.

2

Przygotuj panierkę – wymieszaj wszystkie mąki i zalej zimną wodą.

3

Zamarynowane krewetki zanurzać w panierce i smażyć w głębokim oleju. Na patelni rozgrzać masło, kakao Decomorreno i miód. Przyprawić pozostałą połową posiekanej papryczki, imbirem, czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać śmietankę i jeszcze chwilę pogotować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły