SHREK
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![SHREK](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975085074.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne i tanie ciasto.
0
0 / 0
Pyszne i tanie ciasto.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
900 sok owocowy
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. aromat cytrynowy
3 łyżecz. żelatyna
5 szt. jaja kurze całe
3 szt. budyń śmietankowy
2 szt. bita śmietana
1 szt. delicje
3 szt. galaretka agrestowa
5 łyżka mąka pszenna tortowa
2 łyżka mąka ziemniaczana
5 łyżka cukier
2 łyżka olej
Przygotowanie
Białka jajek ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Następnie wymieszać z żółtkami, aromatem i olejem.
Małymi porcjami dodawać mąkę i cały czas mieszać. Biszkopt upiec w temperaturze 180 stopni przez 30 min.
Masa I: Budynie rozpuścić w 1,5 szklanki kubusia. Resztę kubusia zagotować. Dodać budynie i wszystko razem zagotować. Gorącą masę wyłożyć na biszkopt.
Na przestudzonej masie ułożyć delicję.
Masa II: Jedną galaretkę rozpuścić 3/4 szklanki wody i pozostawić do ostygnięcia. Trzy łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/2 szklanki wody i pozostawić do wystygnięcia. Śnieżki ubić według przepisu na opakowaniu, a pod koniec ubijania wlać galaretkę i żelatynę. Wylać na ciasto.
Dwie galaretki rozpuścić w 0,8 l wody i pozostawić do wystygnięcia. Następnie wylać na ciasto i wstawić do lodówki.