0

Składniki

900 Mililitrów
Sok owocowy
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
Aromat cytrynowy
3 Łyżeczki
ŻELATYNA
5 Sztuk
jaja kurze całe
3 Sztuki
budyń śmietankowy
2 Sztuki
bita śmietana
1 Sztuka
Delicje
3 Sztuki
Galaretka agrestowa
5 Łyżek
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
5 Łyżek
cukier
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Białka jajek ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Następnie wymieszać z żółtkami, aromatem i olejem.
  2. Małymi porcjami dodawać mąkę i cały czas mieszać. Biszkopt upiec w temperaturze 180 stopni przez 30 min.
  3. Masa I: Budynie rozpuścić w 1,5 szklanki kubusia. Resztę kubusia zagotować. Dodać budynie i wszystko razem zagotować. Gorącą masę wyłożyć na biszkopt.
  4. Na przestudzonej masie ułożyć delicję.
  5. Masa II: Jedną galaretkę rozpuścić 3/4 szklanki wody i pozostawić do ostygnięcia. Trzy łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/2 szklanki wody i pozostawić do wystygnięcia. Śnieżki ubić według przepisu na opakowaniu, a pod koniec ubijania wlać galaretkę i żelatynę. Wylać na ciasto.
  6. Dwie galaretki rozpuścić w 0,8 l wody i pozostawić do wystygnięcia. Następnie wylać na ciasto i wstawić do lodówki.

Opis

Pyszne i tanie ciasto.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!