SHREK

m7
SHREK

0

0 / 0

Pyszne i tanie ciasto.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

900 sok owocowy

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. aromat cytrynowy

3 łyżecz. żelatyna

5 szt. jaja kurze całe

3 szt. budyń śmietankowy

2 szt. bita śmietana

1 szt. delicje

3 szt. galaretka agrestowa

5 łyżka mąka pszenna tortowa

2 łyżka mąka ziemniaczana

5 łyżka cukier

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Białka jajek ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Następnie wymieszać z żółtkami, aromatem i olejem.

2

Małymi porcjami dodawać mąkę i cały czas mieszać. Biszkopt upiec w temperaturze 180 stopni przez 30 min.

3

Masa I: Budynie rozpuścić w 1,5 szklanki kubusia. Resztę kubusia zagotować. Dodać budynie i wszystko razem zagotować. Gorącą masę wyłożyć na biszkopt.

4

Na przestudzonej masie ułożyć delicję.

5

Masa II: Jedną galaretkę rozpuścić 3/4 szklanki wody i pozostawić do ostygnięcia. Trzy łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/2 szklanki wody i pozostawić do wystygnięcia. Śnieżki ubić według przepisu na opakowaniu, a pod koniec ubijania wlać galaretkę i żelatynę. Wylać na ciasto.

6

Dwie galaretki rozpuścić w 0,8 l wody i pozostawić do wystygnięcia. Następnie wylać na ciasto i wstawić do lodówki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły