Sharonkowy koktajl

m7
Sharonkowy koktajl

0

0 / 0

Sharon to inaczej persymona, kaki, jabłko orientu, hurma wschodnia czerwonopomarańczowy owoc kaki,uprawiany głównie w chinach i japonii, także w cieplejszych rejonach azji środkowej. miąższ jest lekko twardawy, ma konsystencję galaretowatą. teraz jesienią jest na nie sezon .Owoc przypomina wyglądem pomidor a smakuje jak słodka śliwka .

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 jogurt naturalny

200 mleko

1 szczyp. cukier

1 szczyp. cynamon

2 szt. banan

2 szt. sharon

Przygotowanie


1

Przygotowujemy blender i wszystkie składniki wrzucamy do niego i miksujemy .

2

Ozdabiamy plasterkiem sharonu i banana szklankę ,nalewamy koktajl i pijemy. Ja osobiście lubię koktajle lekko schłodzone .

Wartości odżywcze na porcję


Energia

292

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

57

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły