Sharonkowy koktajl
m7
Sharon to inaczej persymona, kaki, jabłko orientu, hurma wschodnia czerwonopomarańczowy owoc kaki,uprawiany głównie w chinach i japonii, także w cieplejszych rejonach azji środkowej. miąższ jest lekko twardawy, ma konsystencję galaretowatą. teraz jesienią jest na nie sezon .Owoc przypomina wyglądem pomidor a smakuje jak słodka śliwka .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
292
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sharon to inaczej persymona, kaki, jabłko orientu, hurma wschodnia czerwonopomarańczowy owoc kaki,uprawiany głównie w chinach i japonii, także w cieplejszych rejonach azji środkowej. miąższ jest lekko twardawy, ma konsystencję galaretowatą. teraz jesienią jest na nie sezon .Owoc przypomina wyglądem pomidor a smakuje jak słodka śliwka .
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 jogurt naturalny
200 mleko
1 szczyp. cukier
1 szczyp. cynamon
2 szt. banan
2 szt. sharon
Przygotowanie
Przygotowujemy blender i wszystkie składniki wrzucamy do niego i miksujemy .
Ozdabiamy plasterkiem sharonu i banana szklankę ,nalewamy koktajl i pijemy. Ja osobiście lubię koktajle lekko schłodzone .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
292
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.